Ромні став офіційним кандидатом у президенти США від республіканців

Поділитися
© Gage Skidmore, flickr.com
Мітт Ромні став офіційним кандидатом у президенти США від Республіканської партії, одержавши перемогу на праймеріз у штаті Техас. Саме після цієї перемоги він зміг набрати 1144 голоси, необхідні для номінації від партії республіканців.

Екс-губернатор Массачусетсу Мітт Ромні перемогою на праймеріз Республіканської партії в Техасі у вівторок забезпечив собі необхідну кількість голосів делегатів для того, щоб бути висунутим єдиним кандидатом від республіканців на президентських виборах, що пройдуть 6 листопада у США.

У штаті Техас "розігрувалися" голоси 155 делегатів. Як повідомляють ЗМІ, які беруть участь у підрахунку голосів, Ромні за підсумками голосування заручився підтримкою як мінімум 152 людей, в той час як до необхідної кількості - 1144 голоси - йому не вистачало всього 78 голосів.

З початком сезону праймеріз у січні Ромні був найуспішнішим кандидатом-республіканцем. На сьогоднішній день він залишається де-факто єдиним республіканцем, хто має всі шанси зустрітися на виборах з чинним президентом Бараком Обамою. Раніше кампанію припинили суперники екс-губернатора консерватори Рік Санторум і Ньютон Гінгріч, про припинення активної кампанії заявив і четвертий учасник перегонів - конгресмен з Лібертаріанської програмою Рон Пол.

Формально Ромні ще не оголошений кандидатом у президенти США від Республіканської партії. Це має відбутися 27 серпня серпня на з'їзді Республіканської партії у Тампі (штат Флорида).

Вибори президента США відбудуться 6 листопада 2012 року. На цих виборах головна боротьба розгорнеться між нинішнім президентом, представником Демократичної партії Бараком Обамою і республіканцем Міттом Ромні.

Читайте також:

Нова біографія Обами підірвала Інтернет: він був ватажком «банди» любителів марихуани

Республіканець Ромні випереджає Обаму за популярністю на 3%

Рон Пол припиняє участь у праймеріз у США

Ромні переміг на праймеріз у 5-ти штатах і зміцнив лідерство серед республіканців

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі