Коморовський не приїде до Януковича, якщо не зміниться ситуація з Тимошенко

Поділитися
© newzar.mekabima.com
Президент Польщі під час телефонної розмови повідомив свого українського колегу, що не прийме його запрошення відвідати Україну, якщо не зміниться ситуація з Тимошенко.

Президент Віктор Янукович запросив президента Польщі відвідати Київ, повідомила 10 травня віце-міністр закордонних справ Польщі Катажина Пелчинська-Наленч. За її словами, Броніслав Коморовський отримав запрошення під час телефонної розмови з президентом України, у котрій Янукович повідомив свого польського колегу про перенесення ялтинського саміту глав держав Центральної Європи, запланованого на 11-12 травня.

«Саміт в Ялті було перенесено рішенням президента України. Віктор Янукович особисто зателефонував до Броніслава Коморовського і повідомив про перенесення саміту. У той самий час президент України запросив президента Польщі здійснити візит до Києва, але вже не в рамках саміту», - повідомила Пелчинська-Наленч, яку цитує Польське радіо.

Заступниця голови МЗС Польщі поінформувала, що Коморовський не прийме запрошення відвідати Україну, якщо не зміниться ситуація з колишньою главою уряду Юлією Тимошенко.

«Президент Польщі відповів, що готовий відвідати Київ, якщо наступить якась зміна, якесь нове рішення в справі Юлії Тимошенко. Тоді Броніслав Коморовський готовий приїхати та розмовляти. Якщо жодних змін не буде, то президент Польщі не прийме запрошення відвідати Україну», - заявила віце-міністр.

В той же час, керівник департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин сказав ВВС Україна, що готуються зустрічі Януковича в двосторонньому форматі з президентами Польщі, Словаччини, Литви та Молдови.

"З президентом Польщі Броніславом Коморовським така зустріч передбачається найближчим часом у Варшаві, під час відкриття Євро-2012", - повідомив Волошин.

"Потім, як планується, пан Коморовський приїде до Києва на фінал європейського чемпіонату. Президента Литви Далю Грібаускайте Віктор Янукович запросив окремо. Пенітенціарна служба розглянула клопотання литовської сторони і дала згоду на зустріч пані Грібаускайте із Юлією Тимошенко на Харківщині. Окремим буде і візит президента Молдови", - каже Олег Волошин.

В адміністрації президента Литви сказали, що візит Грібаускайте може відбутися вже 11 травня. Спочатку планується зустріч з екс-прем'єром Тимошенко, після чого литовський президент матиме переговори із Януковичем.

Нагадаємо, раніше 10 травня український президент по телефону обговорив з президентом Словаччини Іваном Гашпаровичем ситуацію з екс-прем'єром. Під час розмови голови української та словацької держав обговорили підготовку робочого візиту Гашпаровича в Україну.

Окрім того, Янукович провів телефонну розмову з президентом Молдови Ніколає Тимофті. Сторони обговорили деталі робочої зустрічі, яка повинна відбутися 11 травня.

Як повідомлялося, 8 травня Міністерство закордонних справ України повідомило про перенесення саміту в Ялті на невизначений термін після того, як президенти більшості країн відмовилися приїхати в Україну. Частина з них мотивувала своє рішення відсутністю часу, а частина - проблемами навколо колишнього прем'єр-міністра. Однозначно про свою присутність на саміті заявили лише лідери Литви, Польщі, Словаччини і Молдови. !zn

Читайте також:

Янукович обговорив з президентом Словаччини ситуацію з Тимошенко

Італійський парламент вимагає звільнити Тимошенко

Кузьмін заявив, що синців Тимошенко ніхто не бачив

Янукович сам сказав, що справа Тимошенко не кримінальна, - євродепутат

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі