Вільна торгівля з ЄС змусить українські фірми господарювати економно, - посол ФРН

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Посол Німеччини в Україні висловив упевненість в тому, що зона вільної торгівлі з ЄС здійснила б позитивний вплив на українську економіку.

Введення зони вільної торгівлі (ЗВТ) з Євросоюзом змусить українські підприємства модернізувати виробництво для збереження конкурентоспроможності.

Про це в коментарі виданню ZN.UA розповів посол Німеччини в Україні Ганс-Юрген Гаймзьот.

«Український ринок (після введення ЗВТ - ред.) протягом певного часу буде під захистом, але вже проглядається той час, коли українські фірми і підприємства будуть змушені господарювати економно (наприклад, у використанні електроенергії), щоб бути конкурентоспроможними і встояти на ринку» , - зазначив посол.

Гаймзьот висловив упевненість в тому, що зона вільної торгівлі з ЄС здійснила б позитивний вплив на українську економіку.

«З одного боку, мова йде про вимушену адаптацію правил до норм Євросоюзу та пов'язане з цим підвищенням місця України у рейтингах (економічної та інвестиційної привабливості - ред.). З іншого боку, це доступ до величезного ринку. І по-третє, це знову-таки вимушена модернізація великих промислових підприємств з метою збереження своєї конкурентоспроможності в умовах цього величезного ринку», - повідомив німецький дипломат.

При цьому Гаймзьот відзначив, що Україна поки не досягла великих успіхів у боротьбі з корупцією та у створенні сприятливого інвестклімату для європейського бізнесу. !zn

Читайте також:

У компаній у сфері охорони здоров'я найбільші проблеми для бізнесу в Україні, - посол ФРН

Kniga zhalob i predlozhenii

Західні інвестори не хочуть вести бізнес в Україні через неповернення ПДВ і податківців-рейдерів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі