UA / RU
Підтримати ZN.ua

Узгоджено наступний пакет санкцій ЄС проти РФ

Під обмеження потраплять фізичні особи та кілька секторів економіки Росії.

Комітет постійних представників країн ЄС у Брюсселі (COREPER) погодив наступний, четвертий пакет санкцій проти Росії через її військовий напад на Україну. Про це заявило французьке головування у Раді ЄС, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

"Схвалення COREPER II у взаємодії з нашими міжнародними партнерами четвертого пакету санкцій, який націлений на фізичних та юридичних осіб, залучених до агресії проти України, а також на кілька секторів російської економіки", — йдеться у повідомленні.

"Ці заходи набудуть чинності з моменту їхньої швидкої публікації в "Офіційному журналі" Європейського союзу", — зазначається у повідомленні, опублікованому ввечері у понеділок.

У ньому також повідомляється, що постпреди схвалили «заяву у СОТ про російську агресію проти України щодо призупинення дії положення про найбільше сприяння щодо Росії та призупинення розгляду кандидатури Білорусі у СОТ».

Читайте також: Росія не змогла продати нафту. Ніхто не захотів її купувати

Раніше повідомлялося, що світ переживає останні тижні, коли він залежить від російських енергоносіїв, але до наступних холодів буде перебудовано всі ланцюги поставок, Росія опиниться в ситуації світового вигнанця, і буде готова говорити про повернення Криму та Донбасу, навіть без тиску.