UA / RU
Підтримати ZN.ua

США допоможуть Україні розробити Стратегію розвитку охорони здоров’я до 2030 року

Документ враховуватиме цілі сталого розвитку ООН

Міністерство охорони здоров’я України залучить експертну допомогу Міністерства здоров’я США під час розробки Стратегічного плану розвитку системи охорони здоров’я населення на період до 2030 року, повідомив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко за результатами зустрічі зі своїм американським колегою Хав'єром Бесеррою у Вашингтоні.

«Розробка цього плану передбачена указом президента, як документу, що вперше систематизує прагнення країни забезпечити універсальний доступ до послуг у сфері охорони здоров‘я та поєднається з досягненням цілей сталого розвитку ООН», — каже Ляшко.  

Під час зустрічі  сторони також обговорили можливість започаткувати співпрацю з AMA (American Medical Association) і APHA (American Public Health Association) у рамках розвитку лікарського самоврядування в Україні.

Крім того, Ляшко і Бессера окреслили бачення розвитку співпраці з Національним інститутом здоров’я США, Центрами контролю і профілактики захворювань та Управлінням з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів (FDA).

Україна активно співпрацює з США у галузі охорони здоров’я. Наприклад, у липні США поставили в Україну 2 мільйони доз вакцини Moderna, а у серпні Україна домовилася з компаніями в США про постачання інноваційних ліків проти COVID-19.