UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Польщі знову пошкодили зерновози з українською агропродукцією

Це вже третій випадок за останні дні.

У Польщі невідомі пошкодили вантажні вагони з бобами на залізничній станції Дорогуськ, інформує Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України у Facebook.

"Системне знищення української агропродукції схоже на сплановані диверсії. Наша країна обороняється і виживає також і завдяки фермерам. Отже, ті, хто вчинили ці злочини, точно не зацікавлені в українському мирі і перемозі цивілізованого світу. Ми закликаємо правоохоронні органи Польщі дати негайну реакцію", - наголосив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Читайте також: Кулеба прокоментував інцидент з розсипаним зерном на польському кордоні

"Укрзалізниця" вже втретє звернулася до правоохоронних органів Польщі.

Нагадаємо, 21 лютого президент Володимир Зеленський запропонував польському й українському урядам зустрітися на кордоні та "покласти край непорозумінням між двома країнами за допомогою особистої зустрічі". Польські колеги на зустріч не приїхали й запропонували зустрітися 28 березня. 

23 лютого невідомі особи пошкодили та відкрили три зерновози на залізничній станції Дорогуськ у Польщі та висипали український ріпак, який перевозили до Німеччини.

Інтеграція у європейську спільноту – це і про негативні сторони ЄС і фермерські протести як незмінний атрибут політичних спекуляцій. Так, усе, що відбувається зараз на польсько-українському кордоні, обурює. Але емоції – найгірший порадник у цій ситуації, як і недалекоглядність. "Розблокування кордону сьогодні, не вирішить наших проблем завтра. Чому нас вчать польські фермер"» пояснює редакторка відділу економіки ZN.UA Юлія Самаєва.