Опозиція погрожує влаштувати перевибори в Раду, якщо влада не припинить фальсифікації

Поділитися
Опозиція погрожує влаштувати перевибори в Раду, якщо влада не припинить фальсифікації
Томенко заявив про початок другої хвилі фальсифікацій виборів. Мовляв, вона полягає в тому, що регіонали, які програли, почнуть процедуру оскарження результатів виборів у судах, які на його думку керуються командою президента. Якщо ця схема почне реалізовуватися, опозиція має ставити питання про визнання виборів недійсними.

Один з лідерів об’єднаної опозиції «Батьківщина», віце-спікер парламенту Микола Томенко заявив, що розпочалася друга хвиля перегляду результатів виборів. Він відзначив, що, якщо влада не зупинить сценарій фальсифікацій, опозиція повинна відмовитися працювати в новому парламенті, що спричинить перевибори.

Томенко зазначив, що перша хвиля фальсифікації результатів виборчої кампанії була організована за планом бліц-криг перегляду виборчої кампанії. За його словами даний план передбачав тотальне повернення протоколів для так званого уточнення у тих округах, де кандидати від опозиції перемагали. Він пояснив, що це робилося для того, щоби в разі можливості просто переписати результати на користь кандидата від влади за умови, якщо члени дільничної комісії від опозиції разом зі спостерігачами не здатні будуть це прослідкувати, а громадськість, політики та експерти пропустять таку «нахабну фальсифікацію».

«Якщо раніше ми говорили про 10 округів, то зараз вже з’являється інформація про декілька десятків, де іде так зване уточнення результатів, а фактично переписування протоколів результатів голосування за мажоритарників та політичні сили в цілому», - сказав Томенко.

Водночас, політик констатував, що на сьогоднішній день до цієї так званої першої хвилі фальсифікацій, яка майже завершується, додалася друга хвиля. Він пояснив, що її задум у тому, щоб у тих округах, де кандидати від опозиції перемогли з великим запасом і шляхом так званого уточнення чи переписування протоколів неможливо зарахувати перемогу Партії регіонів, кандидати від Партії регіонів або самовисуванці, які йдуть під її захистом, починали процедуру оскарження результатів виборів по дільницям.

«І якщо першу хвилю можна назвати хвилею тимчасової фальсифікації виборів, то друга хвиля передбачає повну фальсифікацію, оскільки за її задумом суд повинен відмінити результати голосування на такій кількості дільниць, щоб або переміг провладний кандидат або (в разі відміни результатів більш як на 20% округу) взагалі визнати результати виборів недійсними.

- У новій Раді створять слідчу комісію з фальсифікацій на виборах

Для прикладу Микола Томенко назвав 194 округ у місті Черкаси, де один з лідерів об’єднаної опозиції «Батьківщина» на Черкащині Микола Булатецький переміг з відривом у 12 з половиною тисяч (програвши лише на двох закритих дільницях у СІЗО) у представниці влади та бізнес-групи Фірташа-Льовочкіна Валентини Жуковської.

Томенко повідомив, що на сьогоднішній день, за інформацією обласного штабу «Батьківщини», кандидати від Партії регіонів оскаржують результати виборів у 19 із 82 виборчих дільниць цього округу. Він також додав, що така ж система перегляду результатів виборів шляхом оскарження, задіяна у місті Кіровограді на 99 окрузі, де переміг представник опозиції Андрій Табалов. І буде, на його переконання, розгортатися по всій Україні.

Томенко також зауважив, що, «оскільки у даній схемі фальсифікацій задіяний судовий ресурс, є абсолютно зрозумілим, що це все керується безпосередньо командою президента».

Підсумовуючи, політик наголосив, що такі дії влади стають системними і змушують опозицію захищатися всіма доступними методами. Він зазначив, що, якщо влада не зупинить сценарій фальсифікацій та перегляду результатів виборів, то опозиція повинна ухвалити рішення про відмову працювати у новому парламенті

«Хочемо попередити владу – якщо ця схема не припинить реалізовуватися, то опозиція, на моє переконання, має ставити питання про визнання виборів недійсними та проведення нових виборів. А в разі їх визнання, - відмовлятися від роботи у такій новій Верховній Раді», - сказав Томенко. !zn

Читайте также:

У ЦВК надійшли протоколи з 19 окружкомів

Регіонали вирішили не поспішати з переформатуванням уряд

Азаров впевнений, що вибори всі вважають сфальсифікованими лише тому, що Партія регіонів виграла

Азаров вже готовий у новій Раді простягнути руку своїм вчорашнім опонентам

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі