Азаров побачив "пряму загрозу демократії" у повторних виборах

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Перший номер списку Партії регіонів образився, що опозиція відмовилася від його "​​щиро і відкрито простягнутої руки" і запрошення до співпраці. Азаров "офіційно і категорично" заявив, що жодних претензій до влади з приводу виборів бути просто не може.

Нові перевибори по всій країні, яких певного часу вимагала опозиція, є справжньою загрозою демократії в Україні. Про це заявив прем’єр-міністр України Микола Азаров, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у середу, 7 листопада.

«Виникає питання: на якій підставі з’явилась абсурдна для справжньої демократії ідея «обнулити результати виборів»? Відповідь напрошується одна: це фактично визнання власного програшу і небажання поступитися хворобливими амбіціями заради національних інтересів», - заявив прем’єр.

Азаров дивується, чому декілька проблемних округів викликають у всіх "істерику"

«Сьогодні діяти так, - абсолютно неприйнятно по відношенню до держави, до людей», - додав Азаров. І пояснив:

«По-перше, це - цинічна неповага до волевиявлення всіх наших співгромадян. По-друге, це обурливе фарисейство: вони проливають сльози з приводу того, як важко людям живеться, які малі пенсії та зарплати, але готові викинути на свої виборчі забаганки нові мільярди гривень. По-третє, це - пряма загроза демократії в Україні. Де гарантія, що опонентам сподобаються результати повторного голосування? Де гарантія, що не виникне бажання голосувати втретє, вчетверте – і так до безкінечності?»

Азаров: У країни немає грошей на «фантастичні ідеї» опозиції

Прем’єр також дивується, чому деякі європейські наглядачі за виборами стурбовані "нібито" затягуванням підрахунку голосів. Азаров "офіційно та категорично" заявив, що ніяких претензій до влади з приводу виборів бути просто не може.

Крім того, прем’єр образився, що опозиція відмовилася від його "щиро і відкрито простягнутої руки" і запрошення до конструктивної співпраці. "Рівно тиждень тому в цьому ж залі я заявив: виборчі змагання закінчено... Натомість у відповідь ми побачили відсутність конструктивних ідей і небажання співпрацювати в інтересах України", - пожалівся Азаров.

Читайте також:

Вибори-2012: влада та партнери

Азаров запевнив, що ні влада, ні Партія регіонів не причетні до проблемних округів

Об'єднана опозиція висунула умову визнання виборів - «повернути вкрадені мандати»

Лідери Об'єднаної опозиції готові обнулити списки і бойкотувати нову Раду

Азаров впевнений, що вибори все вважають сфальсифікованими лише тому, що Партія регіонів виграла


Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі