Українці найчастіше купують в інтернеті одяг, дрібну побутову техніку та мобільні телефони

Поділитися
© transCam, flickr.com
Шопінг "вживу" все ще превалює, однак частка онлайн-покупок впевнено зростає. При цьому пріоритетами в інтернеті в українців є перевірка електронної пошти, читання новин і спілкування в соцмережах.

Українці найчастіше купують через інтернет одяг і аксесуари, дрібну побутову техніку та мобільні телефони. При цьому з 60% користувачів, які шукають в інтернеті інформацію про покупки, тільки 18,3% здійснюють покупку в онлайні - решта віддають перевагу покупкам "вживу".

Такими є дані дослідження поведінки інтернет-користувачів в Україні, проведеного компанією TNS Infratest на замовлення Google.

Як прокоментував результати дослідження менеджер з розвитку бізнесу Google в Україні Дмитро Шоломко, "оффлайн-шопінг все ще превалює, однак частка онлайн-покупок впевнено зростає". Він також зазначив, що за останній час збільшилися частки онлайн-купівлі авіаквитків і бронювання готелів (27% і 26% користувачів відповідно).

Згідно з отриманими даними, 88% користувачів здійснюють свій пошук, користуючись фіксованим доступом до інтернету, однак, на думку Шоломка, все більше українців заходять в інтернет за допомогою мобільних пристроїв.

Серед пріоритетів в інтернеті в українців перше місце посідає електронна пошта (29% користувачів заходять в мережу для перевірки листів), на другому місці - самоосвіта (19%) і на третьому - соціальні мережі (15%).

Українці в інтернеті в основному спілкуються в соцмережах, читають новини і завантажують фільми

При цьому, за словами Шоломка, Україна не поступається іншим країнам Європи за основними параметрами використання інтернету.

Дослідження проводилося за методологією онлайн-опитування з 1 січня по 31 березня цього року, було опитано 2 748 тис. користувачів старше 14 років. !zn

Читайте також:

Інтернет в Україні - все ще привілей освічених людей з високими доходами

Соцопитування: Українці використовують інтернет в основному для розваг

Українці в інтернеті в основному спілкуються в соцмережах, читають новини і завантажують фільми

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі