Росія і Казахстан створять «мусульманський Facebook»

Поділитися
© zimbio.com
У липні з'явиться соціальна мережа для мусульман. Автори проекту обіцяють створити портал, де все буде відповідати мусульманським правилам. Фінансуванням займаються бізнесмени з Росії і Казахстану.

У Стамбулі, Москві та Каїрі активно готуються до відкриття інтернет-сайту Salamworld, який сподівається стати головною соціальною мережею мусульманського світу. Значну частину капіталу на розвиток проекту дадуть приватні інвестори з Росії та Казахстану.

Автори проекту обіцяють, що це буде онлайн-простір, де будуть дотримуватися мусульманських приписів, і розраховують на аудиторію інтернет-користувачів з ісламських країн. Проте раніше аналогічні проекти зазнавали труднощів з розкруткою.

Автори планують відкрити доступ до халяльного сайту (тобто того, де все буде відповідати нормам ісламу-ред.) до початку священного для мусульман місяця Рамадан - в кінці липня за григоріанським календарем. Але вже зараз Salamworld стала однією з найбільш обговорюваних тем в турецькому сегменті інтернету. На нещодавній презентації проекту у фешенебельному стамбульському готелі «Чираган» - колишньому палаці султана Абдул-Азіза на березі Босфорської протоки - зібралися багато ісламських лідерів з усього світу.

У компанії-розробника - честолюбні цілі: за перші три роки залучити на сайт від 30 до 50 мільйонів користувачів. Творці при цьому обіцяють, що їхній сайт буде «фільтрувати вміст соціальної мережі, щоб підтримувати сімейні цінності, які поділють мусульмани всього світу». Успіху соцмережі на Сході має сприяти той факт, що 54 відсотки мусульман по всьому світу - це молоді люди до 25 років.

Хоча головний офіс компанії Salamworld розташований у Стамбулі, керує проектом голова громадського крила Союзу муфтіїв Росії Абдул-Вахед Ніязов, а значну частину капіталу на розвиток проекту дають приватні інвестори з Росії та Казахстану. Імена інвесторів і обсяг їх вкладень у компанії не розкривають, але повідомляють, що загальний обсяг інвестицій в найближчі три роки складе не менше 50 мільйонів доларів.

Зараз у Salamworld працюють співробітники з 12 країн, проект планує стартувати у відкритому режимі одрзу на дев'яти мовах - англійській, арабській, російській, турецькій, фарсі, французькій, індонезійській, малайській та урду.

Своєю головною перевагою творці соцмережі вважають можливість задовольнити «потреби зростаючого мусульманського співтовариства» і запропонувати альтернативу практиці, коли «передові мусульманські країни змушені блокувати десятки сайтів, щоб захистити своїх користувачів від небезпечного контенту». Одна з цілей - залучити і немусульманську аудиторію. !zn

Читайте також:

Facebook в Ірані оголосили гріхом

П'яту частину часу в інтернеті користувачі проводять у соціальних мережах


Пошуковики розкриють особисті дані користувачів соцмережі


Група хакерів вирішила запустити власну соціальну мережу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі