Карти Google стануть тривимірними

Поділитися
© cnet.com
За неофіційною інформацією, 3D-карти готує до випуску Apple, один з основних конкурентів Google на ринку мобільних пристроїв.

Компанія Google на прес-конференції в Сан-Франциско 6 червня розповіла про нововведення, які з'являться в її картографічних сервісах.

У додатках Google Earth для платформ Androaid і iOS з'являться нові 3D-картки мегаполісів, передає CNET News. При їх перегляді у користувача буде створюватися враження, що він летить над містом по повітрю, розповів менеджер по продукту Google Earth Пітер Берч (Peter Birch).

Карти будуть "склеюватися" з аерофотознімків, які будуть робити спеціальні літаки. Будуть зняті будівлі, пам'ятники і навіть дерева на вулицях. Всі об'єкти користувачі зможуть розглянути з чотирьох сторін.

Google не уточнила, які міста будуть відображені на Google Earth в 3D, але пояснила, що до кінця року на сервісі з'являться знімки районів, в яких проживають в цілому 300 мільйонів осіб. Для порівняння, населення Москви становить понад 11 мільйонів людей.

Другим нововведенням стане можливість переглядати карту в додатку Google Maps для Android без підключення до інтернету, пише Engadget. Для цього користувачеві буде потрібно заздалегідь виділити потрібну ділянку карти і завантажити дані в пам'ять смартфона або планшета.

Офлайн-режим з'явився в Google Maps в 2011 році, але функція була експериментальною і працювала з низкою обмежень.

По-третє, Google розповіла про те, як в майбутньому будуть проходити зйомки місцевості для сервісу панорам Google Street View. Зазвичай зйомка ведеться камерою, встановленою на даху автомобіля, але є місця, де машина проїхати не може. Туди вирушать співробітники Google з камерами, закріпленими на рюкзаках.

За неофіційною інформацією, 3D-карти готує до випуску Apple, один з основних конкурентів Google на ринку мобільних пристроїв. Очікується, що компанія представить їх на конференції WWDC, яка відкриється 11 червня. !zn

Читайте також:

Google показала, як подорожує електронний лист (відео)


Новий Chrome навчився синхронізувати вкладки між комп'ютерами


Google отримав права на свій автомобіль без водія

Google збільшив премію за інформацію про уразливість у продуктах до 20 тис. доларів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі