Жителям Криму й Донбасу спростили перетин кордону з Росією

Поділитися
© Flickr.com/ianduffy/cc-by-nc
Передбачено створення додаткових пунктів перетину кордону з РФ і введення спрощеного порядку пересування мешканців прикордонних регіонів.

Верховна Рада України у середу, 22 лютого, ратифікувала Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про порядок перетину українсько-російського державного кордону жителями прикордонних регіонів України та Російської Федерації. Під дію угоди потрапили Крим, Донбас і низка інших прикордонних регіонів.

За відповідний урядовий законопроект №0246 проголосували 320 народних депутатів.

Угодою визначено порядок і умови перетину кордону громадянами, які проживають у прикордонних регіонах України та Російської Федерації.

Зокрема, положеннями угоди передбачено створення додаткових пунктів перетину кордону і введення спрощеного порядку пересування мешканців прикордонних регіонів. Наголошується, що жителі прикордонних регіонів можуть перетинати кордон у місцевих пунктах пропуску того регіону, жителями якого вони є, і перебувати на території сусідньої держави тільки в межах регіонів, в які вони в'їхали через місцевий пункт пропуску.

Згідно з угодою, жителі можуть перетинати кордон у місцевих пунктах пропуску, список яких наводиться у документі. У додатках до угоди перераховано прикордонні регіони України (Автономна республіка Крим, Донецька, Луганська, Сумська, Харківська і Чернігівська області) і Російської Федерації (Бєлгородська, Брянська, Воронезька області, Курська та Ростовська області, а також Краснодарський край).

Як повідомляв раніше спікер Держдуми РФ Сергій Наришкін, дану Угоду в Росії ратифікувати не треба. !zn

Читайте також:

За межами країни працюють 14% українців

Українцям для поїздок до Росії видадуть магнітні картки

Кордон з Росією українці зможуть перетнути у 145 місцях

Україна і Росія збільшують кількість прикордонних пунктів


Мешканці Сумської області зможуть тепер перетинати кордон на особистому транспорті

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі