Відшкодовувати вартість ліків будуть тільки важкохворим українцям

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У Кабміні визначать перелік захворювань, де вартість ліків буде підлягати частковому відшкодуванню. Рівень цього відшкодування буде залежати від економічної ситуації в країні.

Ініціатива Кабміну про введення в Україні часткового відшкодування вартості ліків торкнеться лише тих груп пацієнтів, де спостерігається найбільш висока захворюваність і смертність.

Про це ZN.UA повідомив голова Державної служби України з лікарських засобів Олексій Соловйов.

«Стосовно часткового відшкодування вартості ліків слід зауважити, що в усіх країнах реімбурсації підлягають групи пацієнтів, де спостерігаються найвищі захворюваність і смертність. Ми, очевидно, підемо цим же шляхом, тобто визначимо перелік захворювань, де забезпечення ліками, точніше вартість ліків, підлягатиме частковому відшкодуванню», - розповів Соловйов.

За його словами, рівень цього відшкодування буде залежати від економічної ситуації в країні, від можливостей державного та місцевих бюджетів. «Упровадження процедури реімбурсації стане другим етапом цієї реформи. Для нас тепер основне завдання - зупинити необгрунтоване зростання вартості лікувальних препаратів на фармацевтичному ринку України», - зазначив Соловйов.

Як уже повідомляло ZN.UA, на підставі наказу віце-прем’єр-міністра - міністра охорони здоров’я України Р.Богатирьової, підписаного 1 березня, створено робочу групу, яка повинна у найкоротший термін розробити умови переходу на референтні ціни й визначити умови впровадження в Україні процедури часткового відшкодування вартості ліків.

Подробиці читайте в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна» в статті Лідії Подолян «Пігулки в гаманці». !zn

Читайте також:

В Україні введуть держрегулювання цін на ліки

В Україні будуть відшкодовувати вартість ліків і введуть референтні ціни на них


Ціни на ліки будуть підвищувати не частіше двох разів на рік

Через цілу низку посередників ціни на ліки в Україні зростають у 10 разів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі