В Україні кожна сота дитина страждає на алкоголізм

Поділитися
© enter-life.ru
В Україні 40% неповнолітніх українців розпивають спиртне не рідше разу на тиждень. На кожні вісім дітей у країні припадає одна точка продажу спиртних напоїв та цигарок.

Майже половина неповнолітніх українців підтверджують, що хоча б раз на тиждень вживали спиртне. Про це повідомила прес-секретар Уповноваженого президентом України з прав дитини Юрія Павленка Олена Розвадовська.

За її словами, одному відсотку дітей наркологи ставлять діагноз «алкоголізм», а на кожні вісім дітей у країні припадає одна точка продажу спиртних напоїв та цигарок, причому багато таких точок розташовані поблизу навчальних закладів.

Павленко повідомила, що за три місяці 2012 року в Україні правоохоронці зафіксували 3,5 тис. фактів розпивання підлітками спиртного та куріння у громадських місцях. Щодо людей, яким продали дітям цигарки і алкоголь, складено лише 1,3 тис. протоколів.

На своїй сторінці у соціальній мережі Facebook Юрій Павленко відкрив розділ «Перелік місць, де дітям продають алкоголь і цигарки».

Уповноважений президента України закликав усіх небайдужих виявляти місця, де неповнолітнім продають заборонені товари. «Надсилайте фотографію таких торгових точок, вказавши адресу та дату незаконного продажу. Протягом доби ми внесемо ці місця до списку, а далі - направимо звернення про перевірку у податкову і органам місцевої влади», - написав Павленко. !zn

Читайте також:

Кількість курців в Україні за три роки зменшилася на півтора мільйона

Нікотинова залежність може передаватися у спадок

Депутати запропонували штрафувати за куріння і спиртне вагітних жінок і підлітків

У Львові призупинено дію постанови про заборону продажу алкоголю

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі