США знищили в Афганістані другу «особу» місцевої «Аль-Каїди»

Поділитися
Військові США знищили «точним ударом з повітря» Сахра ат-Таїфі, якого вважали другою особою афганської Аль-Каїди. Операція була проведена тільки після того, як американські військовослужбовці переконалися, що поряд з терористами немає мирного населення.

Збройні сили США знищили в афганській провінції Кунар одного з лідерів терористів Сахра ат-Таїфі, який вважався другою особою в ієрархії угруповання «Аль-Каїда» в Афганістані. Як повідомив офіційний представник Пентагону Джордж Літтл, операція з його ліквідації пройшла у неділю за підтримки військовослужбовців інших країн зі складу Міжнародних сил зі сприяння безпеці в Афганістані.

«Сахра ат-Таїфі командував іноземними бойовиками і організовував напади на коаліційні та афганські війська. Він часто переміщався між Афганістаном і Пакистаном і передавав накази від найвищого керівництва «Аль-Каїди». Він також здійснював постачання зброї і спорядження бойовикам на сході Афганістану і забезпечував прибуття бойовиків у цю країну», - сказав він.

Ат-Таїфі було виявлено і знищено «точним ударом з повітря», повідомив представник міноборони США. За його словами, операція була проведена тільки після того, як американські військовослужбовці переконалися, що поряд з терористами немає мирного населення. «Подальша оцінка результатів операції показала, що ніхто з цивільних осіб не постраждав», - підкреслив Літтл.

Він також заявив, що це терористичне угруповання, як і раніше несе загрозу Сполученим Штатам і американським військам в Афганістані і війна з ним продовжиться доти, поки його не буде повністю знищено. !zn

Читайте також:

«Аль-Каїда» створила «людину-бомбу», стверджують ЗМІ


У Ємені ліквідований один з найбільш розшукуваних терористів світу

Бін Ладена здала Аль-Каїда в надії отримати нагороду за його голову

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі