Радіостанцію «Ехо Москви» висунули на Нобелівську премію миру

Поділитися
Радіостанція «Ехо Москви» була висунута на Нобелівську премію миру. Хто саме і з яким обгрунтуванням висунув радіостанцію на премію, поки не повідомляється. Жоден засіб масової інформації ще жодного разу не отримував премію миру.

Радіостанцію «Ехо Москви» висунуто на Нобелівську премію миру. Про це в своєму мікроблозі на Twitter повідомив головний редактор радіостанції Олексій Венедиктов.

Хто саме і з яким обгрунтуванням висунув радіостанцію, поки не відомо.
Про те, що «Ехо Москви» може бути висунута на премію миру, повідомив ще 2 жовтня Крістіан Берг Харпвікен (Kristian Berg Harpviken), глава Інституту досліджень проблем миру в Осло. Інститут щорічно оцінює потенційних лауреатів премії. Крім «Ехо Москви» Харпвікен назвав серед потенційних претендентів на премію російську правозахисну організацію «Меморіал» та члена її ради Світлану Ганнушкіну, а також американського професора Джіна Шарпа (Gene Sharp), фахівця з ненасильницьких методів боротьби. На сайті інституту Харпвікен пояснив, що після повернення Володимира Путіна на пост президента і зростання громадянського протесту, «для Нобелівського комітету буде природним кроком звернути свій погляд на Росію».
Раніше в цьому році колишній президент СРСР Михайло Горбачов заявив, що висуне Діну Корзун, Чулпан Хаматову і фонд «Подаруй життя» на здобуття Нобелівської премії миру.
Премія вручається щорічно за досягнення в галузі зміцнення миру. Оголошення лауреатів наступної п'ятниці, 12 жовтня, в Осло.
Нобелівська премія миру ще жодного разу не вручалася ЗМІ.
Висувати претендентів на Нобелівську премію миру мають право лауреати премії, члени Нобелівського комітету, уряду і парламентів, Міжнародного арбітражного суду в Гаазі, а також професори університетів в області юриспруденції, філософії, історії та політичних наук. !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі