Лише кожен десятий українець визнав 2012 рік вдалим для України

Поділитися
Лише кожен десятий українець визнав 2012 рік вдалим для України © ZN.UA
Українці вкрай негативно оцінили 2012 рік. Але зустрічати Новий рік з поганим настроєм згодні тільки 7%. Більшість вірять у хороше, особливо - для себе і своїх сімей.

Тільки кожен десятий респондент (9%) вважає 2012 рік вдалим для України. «У цілому важким» рік назвали 43%, а ще 43% - «в чомусь вдалим, а в чомусь важким», 2% не змогли відповісти. Про це свідчать дані грудневого опитування донецької компанії Research&Branding Group.

При цьому оцінка року, що минає, «для українців та їхніх сімей» дещо вища: «вдалий» - 25%, «в чомусь вдалий, а в чомусь важкий» - 55%, «в цілому важкий» - 18%, вагалися відповісти - 6%.

У переддень новорічних свят респонденти оптимістично дивляться в новий, 2013 рік. Очікують, що рік буде хорошим для країни 32%, думають, що рік буде вдалим, хорошим, а в чомусь важким, поганим - 37%, очікують, що рік буде важким, поганим - 21%, важко відповісти - 10%.

Для себе і своїх сімей тільки хорошого чекають 53%, думають, що рік буде вдалим, хорошим, а в чомусь важким, поганим - 31%, упевнені, що рік буде важким, поганим - 9%, важко відповісти - 8%.

Більше половини жителів України (55%) проводжають 2012 рік і зустрічають 2013 без особливого підйому, але й без негативних емоцій, а ще третина (30%) - переважно з гарним настроєм. З поганим настроєм Новий рік зустрічають лише 7% респондентів, важко відповісти - 7%.

Компанія Research & Branding Group провела дослідження в період з 1 по 12 грудня. Збір інформації проводився методом особистого інтерв'ю в 24-х областях України і АР Крим. Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за місцем проживання (область), статтю і віком. Обсяг вибіркової сукупності склав 2176 осіб. Очікувана середня помилка вибірки складає + -2,2%. !zn

Читайте також:

Соціолог: В Україні будується ринково-феодальне суспільство, що живе на «подачках»

Україна увійшла до десятки найбільш байдужих країн світу

Число користолюбних українців за рік зросло на 20%

Більшість українців не можуть дозволити собі відкладати більше 500 грн у місяць

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі