Колишнього камердинера папи римського засудили до 1,5 років в'язниці за крадіжку документів

Поділитися
© thecatholicspirit.com
На останньому засіданні гучного судового процесу, прозваного журналістами Vatileaks за аналогією зі скандальним сайтом WikiLeaks обвинувачений ще раз заявив, що не вважає себе злодієм і що він «діяв виключно в інтересах і з любові до Церкви Христової».

Суд Ватикану засудив колишнього камердинера папи римського Бенедикта XVI Паоло Габріеле, обвинуваченого в розкраданні документів з апартаментів понтифіка, до 1,5 років тюремного ув'язнення.

Судовий процес над колишнім камердинером розпочався 30 вересня і тривав лише тиждень. За цей час було проведено чотири засідання, включаючи заключне, на яких були заслухані свідчення восьми свідків, зокрема особистого секретаря понтифіка монсеньйора Георга Генсвайна і кількох жандармів Ватикану.

На останньому засіданні цього гучного судового процесу, прозваного журналістами Vatileaks (Ватілікс) за аналогією зі скандальним сайтом WikiLeaks, прокурор Нікола Пікарді вимагав для обвинуваченого три роки тюремного ув'язнення, однак суд вирішив зменшити термін покарання.

У своєму останньому слові обвинувачений ще раз заявив, що не вважає себе злодієм. «Єдине, що я відчуваю всередині себе, це те, що я діяв виключно в інтересах і з любові до Церкви Христової і її голів», - вказав Габріеле.

Як випливає з вироку, судді погодилися з доводами прокурора, спочатку засудивши колишнього камердинера до трьох років. Однак було враховано відсутність судимостей у Габріеле, а також його багаторічна служба до скоєння злочину, та термін ув'язнення скоротили до півтора років.

Крім того, колишній камердинер повинен буде відшкодувати судові витрати.

Габріеле, який був одним з найближчих людей папи римського, був заарештований 23 травня цього року на своїй ватиканській квартирі, де проживав з дружиною і трьома дітьми. При арешті у нього були виявлені кілька коробок з конфіденційними документами, включаючи приватні листи понтифіка, а також спеціальна апаратура для копіювання секретних паперів. Ці документи були процитовані в скандально відомій книзі Джанлуїджі Нуцці «Його святість» і в італійській пресі, створюючи чималі проблеми для Святого престолу. !zn

Читайте також:

Заарештовано камердинера папи римського за розкриття документів про корупцію в колах духовенства


Число католиків за останні 2 роки збільшилося на 15 млн до 1,2 млрд осіб

Папа Римський привітав українців з Днем Незалежності на кращій, ніж в Азарова, мові (аудіо)

Головного банкіра Ватикану відправлено у відставку

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі