Алергії на тварин позбавлять... коти і собаки

Поділитися
Під час дослідження, проведеного групою педіатрів, алергологів та імунологів із Медичного коледж...

Під час дослідження, проведеного групою педіатрів, алергологів та імунологів із Медичного коледжу штату Джорджія, було встановлено, що можливість виникнення алергії у дітей, які на першому році життя тісно спілкувалися з двома або більше домашніми тваринами, на 75% нижча, ніж у тих, хто був позбавлений такої можливості. Причому якщо коло спілкування дитини обмежувалося лише однією твариною, жодного хоч скільки-небудь істотного ефекту виявити не вдалося.

Спостереження велися за п’ятьмастами дітьми, котрі народилися у період з квітня 1987 року по серпень 1989 року, а домашніх тварин репрезентували коти та собаки.

Отриманий результат не так несподіваний, як парадоксальний. Упродовж тривалого часу вважалося, що саме тварини і є тим чинником, від якого сучасна медицина намагається насамперед ізолювати дитину, схильну до алергічної патології.

Водночас висновки вчених авторів дослідження частково підтверджуються і деякими проведеними раніше в Європі дослідженнями, які засвідчили, що діти, котрі виросли поруч із тваринами, значно рідше хворіють на різні алергічні захворювання. Більше того, дані американських фахівців відповідають новому напряму в медицині, прихильники якого вважають, що нинішнє довкілля стало «занадто чистим». Останній постулат важко зрозуміти й логічно обгрунтувати, оскільки у світі щодня синтезується від 30 до 50 нових хімічних сполук, а це аж ніяк не сприяє чистоті — радше навіть навпаки.

Ці ж таки вчені вважають, що проведення вакцинації і застосування антибіотиків послабили імунну систему, внаслідок чого набули великого поширення алергія й астма.

Що ж до антиалергічного впливу домашніх тварин, то, швидше за все, ніякої загадки тут немає: часте контактування з алергенами в малих дозах приводить до поступового притуплення реакції імунітету на подразник, що фахівці називають десенсибілізацією. До речі, останній метод широко застосовується алергологами для лікування різних алергічних реакцій.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі