Вчені довели: люди хочуть ненавидіти політиків

Поділитися
Експерти встановили й іншу, на їхню думку, закономірність - раз впавши у немилість у громадської думки, політик, швидше за все, вже ніколи не зможе цього змінити. Надалі негативне ставлення до нього може лише посилитися.

Люди підсвідомо хочуть ненавидіти політиків, а не симпатизувати їм, тому ті приречені на суспільну нелюбов. Яким би не був політик, падіння його популярності - питання часу. До такого висновку прийшли дослідники з Нью-Йорк юніон коледж.

Згідно з їхнім аналізом, щодо життєво важливих для людей питань, включаючи політику, їм легше зізнатися в ненависті, ніж в любові. Проектуючи цей висновок на нинішню виборчу кампанію у США, дослідники встановили, що виборцям набагато легше заявити про нелюбов до Барака Обами, ніж зізнатися у симпатіях до його суперникау виборчих перегонах Мітта Ромні, і навпаки. Фраза "мені не подобається Обама" сприймається більш природно і переконливо, ніж заява "мені подобається Ромні".

Експерти встановили й іншу, на їхню думку, закономірність - раз впавши у немилість у громадської думки, політик, швидше за все, вже ніколи не зможе цього змінити. Надалі негативне ставлення до нього може лише посилитися. Цей феномен, як вважають дослідники, пояснює причину зниження - з часом - рейтингів популярності будь-яких політиків і їхню нездатність - незважаючи на всі вжиті ними заходи - повернути цей процес назад.

"Наше дослідження продемонструвало, що формування негативного - опозиційного - ставлення більш результативне, ніж позитивного, орієнтованого на підтримку, - заявив доктор Нью-Йорк юніон коледж Джордж Байзер. - Найбільш цікавим в нашому останньому дослідженні є те, що даний ефект проявляється ще дужче, коли люди починають аналізувати отриману інформацію, коли щось їх / додатково / стимулює до вивчення питання. Коли ж у них немає таких спонукальних мотивів, цей ефект практично не виявляється".

Таким чином, як не парадоксально це звучить, стурбований станом свого рейтингу політик не зацікавлений в тому, щоб виборці "глибоко замислювалися" над тими чи іншими питаннями передвиборчої кампанії, оскільки, як зазначив Байзер, "люди, які дійсно цікавляться", більш схильні до того, щоб зайняти негативну позицію. !zn

Читайте також:

Доісторична людина мала потребу в м’ясі вже 1,5 млн років тому

У Китаї знайдені останки невідомого предка людини (фото)

Два мільйони років тому в Африці співіснували три древніх види людей

Вчені знайшли докази існування мультиплікації в кам'яному столітті (ВІДЕО)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі