У Єгипті виявлено два раніше невідомі комплекси пірамід

Поділитися
© adriahit.com
Якщо відкриття археолога Анжели Мікол, яка виявила за допомогою Google Earth дві раніше не відомі піраміди, буде підтверджено дослідженнями на місці, воно може зробити прорив у науці.

Археолог Анжела Мікол зі США вивчала знімки Землі, зроблені за допомогою програми Google Earth і звернула увагу на дві області в басейні Нілу, розташовані приблизно за 145 км одна від одної. На зображеннях цих територій чітко вимальовувалися об'єкти незвичайної форми.

Перший комплекс пірамід знаходиться поруч з Нілом у Верхньому Єгипті, в 20 кілометрах від міста Абу-Сіднум і складається з двох великих курганів шириною близько 80 метрів і двох маленьких об'єктів шириною 30 метрів. Тут же розташований ще один гігантський об'єкт трикутної форми шириною близько 200 метрів. Якщо припущення дослідниці підтвердяться, то ця споруда може виявитися у три рази більшою за Велику піраміду Хеопса в Гізі.

Друге місце, де, на її думку розташована ще одна велика піраміда усіченої форми шириною близько 42 метрів, знаходиться за 145 км на північ. Неподалік можна розгледіти три невеликих кургани, що стоять по діагоналі, подібно до пірамід в Гізі.

На думку дослідниці, темний колір пагорбів схожий на матеріал стін стародавнього міста Діма, розташованого менше ніж за три кілометри на південному сході. Таким чином, ці об'єкти можуть мати однаковий склад і походження.

Якщо відкриття Анжели Мікол буде підтверджено дослідженнями на місці, воно може зробити прорив в науці, оскільки майже всі відомі піраміди були побудовані навколо Каїра. !zn

Читайте також:

В Україні знайшли унікальну ікону, яка могла належати Мономаху (відео)

У Туреччині знайдено базальтову скульптуру царя древніх хетів (фото)

У Мексиці в місті ацтеків знайшли священне дерево Віцліпуцлі (фото)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі