Яценюк погодився на єдиний партійний список опозиції

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Дві найбільш рейтингові опозиційні партії, «Батьківщина» і «Фронт змін», наблизилися до вирішення сформувати єдиний партійний список на парламентських виборах.

Партія «Фронт змін» прийняла рішення про формування єдиного списку кандидатів у депутати від опозиції як на мажоритарних округах, так і за партійними списками, заявив лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк.

Він повідомив на прес конференції в суботу в Києві, що питання складання списку буде узгоджуватися з іншими опозиційними силами і буде оголошено 23 квітня, після чого об'єднана опозиція дасть прес-конференцію.

«З 220 кандидатів, які спочатку подавалися, ми передаємо на розгляд контрольної комісії тільки 38 кандидатів, які пройшли ретельну перевірку», - зазначив політик.

За словами Яценюка, на політраді в суботу також було прийнято рішення, що «кожна партія - і політична партія «Фронт змін», і політична партія «Батьківщина»- будуть мати право вето на кожного кандидата в депутати як за мажоритарним, так і за загальнонаціональним списком».

Він також додав, що інші політичні сили, які є учасниками об'єднаної опозиції, зокрема ВО «Свобода», однозначно мають право на таке вето.

Говорячи про технічні питання участі партій у майбутніх виборах, Яценюк нагадав, що закон не дозволяє участь блоків, тому «треба буде виконати формальності закону». «Комусь треба буде тимчасово залишити лави своєї партії, для того, щоб відновити партійне членство в ній після виборів», - сказав він.

Яценюк підкреслив, що це технічні процедури, а «політична партія «Батьківщина», як і політична партія «Фронт змін» існували і будуть існувати».

Він також нагадав, що об'єднана опозиція має намір провести до Верховної Ради 226 депутатів і таким чином обрати спікера парламенту від демократичної більшості.

Політик проінформував, що 12 травня об'єднана опозиція планує провести форум, на якому оголосить про свої подальші дії.

Яценюк також повідомив, що на сьогоднішньому засіданні політради партії був присутній перший заступник лідера «Батьківщини» Олександр Турчинов.

У свою чергу, член політради «Фронту змін» Андрій Пишний написав на своїй сторінці в Facebook: «Політрада партії завершилася. Йдемо на парламентську кампанію 2012 року єдиним партійним списком об'єднаної опозиції на базі «Батьківщини» і єдиним списком кандидатів по мажоритарних округах. Рішення прийнято одноголосно».

Парламентські вибори в Україні повинні пройти 28 жовтня 2012 року.

Читайте також:

Яценюк попросив побачення з Тимошенко, щоб обговорити формат об'єднання

Яценюк запропонував опозиції за три тижні визначитися з форматом участі у виборах

Яценюк образився на Партію регіонів за зміни в законі про вибори і обізвав їх шулерами

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі