Янукович запропонував гарантувати українцям право на відмову від отримання біопаспортов за релігійними переконаннями

Поділитися
© : колаж ZN.UA
Проти закону про біопаспортов виступили представники Церкви, громадських правозахисних організацій. Президент врахував їх думку, запропонував гарантувати право на відмову від отримання біометричних паспортів з релігійних причин.

Президент України Віктор Янукович вніс на розгляд парламенту свої пропозиції до закону "Про Єдиний державний демографічний реєстр", якими запропонував гарантувати право на відмову від отримання біометричних паспортів з релігійних причин. Про це йдеться у пропозиціях глави держави до закону, текст яких опублікований на офіційному інтернет-порталі Верховної Ради.

"Закон лише декларує право осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від внесення інформації в безконтактний електронний носій, імплантований у відповідні бланки документів. Такий підхід не узгоджується з нормами статті 35 Конституції України, які гарантують кожній людині і громадянину право на свободу світогляду і віросповідання", - йдеться у пропозиціях Януковича.

- Янукович ветував закон про біометричні паспорти


У зв'язку з цим, глава держави запропонував викласти відповідну статтю в такому вигляді: "
Особам, які через свої релігійні переконання відмовляються від внесення інформації в безконтактного електронного носія, імплантований у відповідний бланк документа, гарантується право на відмова від отримання такого документа або від внесення інформації в безконтактного електронного носія. Таке право реалізується шляхом подачі заяви до відповідного центрального органу виконавчої влади про відмову від отримання документа, що містить безконтактний електронний носій, або від внесення інформації в такого носія. В цьому випадку особі в порядку і строки, встановлені Кабінетом міністрів України, видається відповідний документ, який не містить безконтактного електронного носія, або задовольняється заява про відмову від внесення інформації в такого носія".

Закон був прийнятий 2 жовтня поточного року. Згідно з документом, громадянам України запропоновано видавати паспорти нового зразка, які б містили електронні чіпи з біометричними даними власника паспорта. Проти закону виступили представники Церкви, громадських правозахисних організацій. Закон направлено на підпис президенту 15 жовтня. Янукович 30 жовтня ветував документ і направив його в Раду зі своїми пропозиціями.

Очікується, що парламент на пленарному засіданні 20 листопада розгляне пропозиції глави держави до закону про біометричні паспорти. !zn

Читайте також:

Янукович ветував закон про біометричні паспорти

Cui prodest?

Грицак упевнений, що Янукович вже підписав його закон про біометричні паспорти

Верховна Рада ввела в Україні електронні паспорти

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі