Візит Януковича в Єнакієвому закінчився міжнародним скандалом. Затримано видавця книги «Єнакіївська мафія» і зарубіжні вчені

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
У Єнакієвому, де сьогодні перебуває з візитом Віктор Янукович, міліція затримала голову благодійного фонду «Пальма Мерцалова», видавця книги «Єнакіївська мафія» Костянтина Воробйова.

Про це кореспонденту ZN.UA повідомив співробітник фонду Антон Скиба.

За його словами, в цей день в Єнакієвому планувалося відкриття політехнічного музею «Український техноленд», і К. Воробйов вирушив зустрічати закордонні делегації, які прибули на захід. «У готелі до нього підійшли співробітники міліції і попросили пройти з ними. Причину затримання сформулювали неконкретно: мовляв, на вас надійшла заява», - розповів А. Скиба.

Далі, як розповів голова земляцтва донбасівців Санкт-Петербурга Сергій Лісовський, на шляху в Єнакієвому автобус з гостями був зупинений працівниками міліції, які вимагали провести додаткову перевірку паспортних даних учасників відкриття «Техноленд». Зарубіжні делегації відпустили тільки після того, як іноземці пообіцяли викликати на місце конфлікту своїх консулів.

«Ми сподіваємося, що конфлікт благополучно вирішиться, але ми маємо намір довести до відома про цей інцидент Сергія Миронова (російський політик, голова Ради Федерації - ред.) та інших перших осіб Росії й інших країн», - зазначив С. Лісовський.

Таким чином, відкриття музею виявилося зірваним. К. Воробйов до цих пір знаходиться в міліції.

Нагадаємо, що 15 квітня в Донецьку офіційно презентували проект музею «Український техноленд» в Єнакієве. Засновниками Техноленду виступили організації з семи країн СНД, а також Грузії. Серед них: Державний політехнічний музей Росії, Київський політехнічний музей, Білоруський державний університет, Бакинський державний університет, Киргизько-Слов'янський державний університет, Дагестанський державний університет, Національний технічний університет України «КПІ», Донецький національний технічний університет, Києво-Могилянська академія, Земляцтво донбасівців Санкт-Петербурга і Ленінградської області, Національна академія наук Молдови, Національна академія наук Республіки Вірменія, Національна академія наук Грузії, Європейської палати торгівлі, комерції та промисловості, благодійний фонд «Пальма Мерцалова».

На суботу, 16 квітня, було заплановано урочисте відкриття проекту на шахті «Червоний профінтерн» в Єнакієве.

Раніше керівник благодійного фонду «Пальма Мерцалова» Костянтин Воробйов видав книгу «Єнакіївська мафія». Видання вийшло з друку 1 квітня 2011 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі