У Дамаску тривають кровопролитні бої. Сирійці просять ООН втрутитися

Поділитися
© JAMSTEC/IODP
У центр сирійської столиці направлено додаткові армійські підрозділи для придушення повстання. Урядові війська застосували проти повстанців артилерію і вертольоти. Мешканці Дамаска закликають спостерігачів ООН зупинити кровопролиття.

У центрі столиці Сирії Дамаска 17 липня продовжилися запеклі зіткнення між урядовими військами і силами опозиції. Зокрема, стрілянина сталася неподалік від урядових установ і Центробанку.

Представники Сирійської вільної армії заявили, що повстанцям вдалося зайняти густонаселені квартали міської бідноти Маядін і Тадамун на південно-східній околиці міста. Очевидці розповідають, що з цих районів в небо піднімаються стовпи диму.

Південне передмістя Муадамія оточено військами, артилерія веде обстріл оплотів повстанців. Тим часом, за даними очевидців, сирійський уряд вранці 17 липня застосував ударні вертольоти для придушення осередків повстання на сході Дамаска в районі Кабун. Вертольоти кружляли над житловими кварталами, обстрілюючи з кулеметів позиції повстанців.

- Сирійські повстанці оголосили про початок повномасштабної військової операції


Місцеві жителі також повідомляють, що в центр міста були направлені додаткові армійські підрозділи. Жителі звернулися до спостерігачів ООН із закликом втрутитися в події і зупинити кровопролиття.

Раніше сирійська опозиція оголосила про початок тотальної наступальної операції проти урядових сил під назвою «Вулкан в Дамаску - землетрус у Сирії». При цьому концентрація урядових сил в Дамаску і його околицях дозволила повстанцям домогтися успіхів в інших містах країни. Зокрема, вони зуміли взяти під свій контроль один з районів Хомса і зміцнити свої позиції у місті Хама.

Відзначимо, збройне протистояння між урядовими силами і опозицією, що вимагає відходу президента Башара Асада, продовжується в Сирії з початку минулого року. За даними правозахисників, число жертв конфлікту перевищило позначку в 16,5 тисячі осіб.

Повідомлення про нові збройні інциденти і жертви надходять регулярно, незважаючи на те, що з середини квітня, відповідно до плану спецпредставника ООН Кофі Аннана, в країні оголошено перемир'я, за дотриманням якого покликані стежити спостерігачі ООН.

30 червня на Женевській конференції у справах Сирії було прийнято рішення створити в країні перехідний керуючий орган і чинити тиск на всі сторони конфлікту. Проте представники сирійської опозиції відкинули мирні пропозиції, не бажаючи сідати за стіл переговорів з президентом Асадом. !zn

Читайте також:

Сирійський конфлікт сягнув столиці. У Дамаск введена бронетехніка, на вулицях йдуть бої (відео)

Генсек ООН закликав «діями» покласти край насильству в Сирії

Ще два генерали армії Асада втекли до Туреччини

Опозиція Сирії заявила про вбивство владою понад 200 осіб

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі