У ПАРЄ вважають, що Тимошенко допоможе тільки амністія

Поділитися
Співдоповідачка Парламентської асамблеї Ради Європи щодо України Майліс Репс вважає, що найбільш реальним шляхом виходу зі сформованої ситуації з екс-прем'єром, буде амністія, оскільки помилування Юлії Тимошенко буде проблематичним.

Співдоповідачка Парламентської асамблеї Ради Європи щодо України Майліс Репс вважає, що українська влада повинна вирішити проблему з екс-прем'єр-міністром Юлією Тимошенко і екс-главою МВС Юрієм Луценком, звинувачення щодо яких, за її словами, політично мотивовані.

«Я не буду говорити українській владі, який шлях вирішення проблеми найкращий - ані щодо Тимошенко, ані стосовно Луценка. Але вони повинні його вирішити. Нехай знайдуть той варіант, який їм підходить якнайкраще. У вас хороші юристи, у вас, як ви самі стверджуєте, є хороша судова система. Ну, так зробіть щось», - сказала вона в інтерв'ю Коммерсант-Украина.

Репс сказала, що кілька місяців тому відбулася дискусія з президентом України Віктором Януковичем, в ході якої він чітко заявив, що «якщо всі рівні апеляції для Юлії Тимошенко будуть пройдені, він розгляне можливість політичного рішення». Репс вважає, що той факт, що в ЄСПЛ йде розгляд справи Тимошенко, не може служити підставою для того, щоб Янукович відкладав своє рішення. «Ця позиція (що остаточне рішення щодо Тимошенко має бути прийняте після вердикту ЄСПЛ - ред.) аля нас неприйнятна!», - підкреслила вона. «ЄСПЛ - це не «ще один рівень» української юстиції. Всі три рівні судових інстанцій у газовій справі в Україні вже пройдено», - констатувала вона.

- Кузьмін пообіцяв надати конгресу США докази причетності Тимошенко до 4 вбивств

Найбільш реальним шляхом виходу зі сформованої ситуації співдоповідачка ПАРЄ бачить амністію, оскільки «помилування у випадку з Юлією Тимошенко буде проблематичним».

Вона зазначила, що оскільки стосовно колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка є рішення Європейського суду з прав людини про незаконне затримання, то, на її думку, український суд може переглянути його справу з метою «подальших дій». Окрім того, Репс вказала на проблеми зі здоров'ям у екс-міністра, що, на її думку, дає можливість Януковичу «вирішити проблеми».

Як повідомлялося, 22 вересня Сенат США прийняв резолюцію S.Res. 466. Документ закликає до звільнення з в'язниці колишнього прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко, а також проведення парламентських виборыв «чесно та прозоро у відповідності до стандартів ОБСЄ».

Разом з тим, МЗС України висловив сумнів з приводу загальної підтримки резолюції. У відомстві, зокрема, вказали, що текст резолюції не проходив обговорення на засіданні комітету Сенату США з міжнародних прав і був прийнятий в пакеті з 11 іншими документами з різних питань. !zn

Читайте також:

Тимошенко - третій кандидат на Нобелівську премію за версією букмекерів

Ющенко вважає своєю помилкою призначення Тимошенко, Луценка і Турчинова

Українці назвали «справжньою жінкою» Тимошенко, «справжнім чоловіком» - Кличка

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі