ЦРУ організувало фальшиву вакцинацію, щоб отримати ДНК членів сім'ї бін Ладена

Поділитися
© megatyumen.ru
Запідозривши, що Усама бін Ладен ховається в Абботабаді, ЦРУ розвернуло в цьому місті фальшиву програму вакцинації, пише The Guardian, посилаючись на результати власного розслідування. Це була спритна спроба здобути ДНК його родичів, пише журналіст Саїд Шах.

«В ході ретельної підготовки до штурму, у результаті якого бін Ладена у травні було вбито, агенти ЦРУ завербували високопоставленого пакистанського лікаря, щоб він організував в Абботабаді програму вакцинації. Заради більшої правдоподібності «проект» почали з бідних кварталів», - пише газета, посилаючись на слова пакистанських та американських держслужбовців, а також місцевих жителів.

Пізніше Міжвідомче розвідувальне управління (ISI) Пакистану заарештувало лікаря Шакіля Афріді за співпрацю з агентами американської розвідки, повідомляє видання. Цей арешт ще більше загострив напружені відносини між Вашингтоном та Ісламабадом.

Афріді, санітарний лікар Хайбер, у березні приїхав до Абботабаду і заявив, що дістав гроші на безкоштовну вакцинацію від гепатиту B. «В обхід органів охорони здоров'я Абботабада він щедро платив рядовим медикам-держслужбовцям, які брали участь в програмі, не відаючи про її зв'язки з бен Ладеном», - пише газета.

Афріді розвісив по Абботабаду плакати про вакцинацію і в березні провів початкову вакцинацію в бідному кварталі Нава-Шер. «Зазвичай вакцину від гепатиту В дають у трьох дозах, другу приймають через місяць після першої. Але у квітні замість того, щоб роздавати другу дозу Нава-Шер, лікар направив медсестер до Білали-Тауна, де жив бін Ладен», - повідомляє видання. Незрозуміло, як лікар сподівався роздобути ДНК - можливо, медсестер навчили викачувати трохи крові шприцом після щеплення.

«Медсестра, відома під ім'ям Бахто (її повне ім'я - Мухтар Бібі), зуміла увійти до садиби бін Ладена, щоб зробити щеплення. За словами декількох джерел, лікар, який чекав на вулиці, велів їй взяти з собою сумку, в якій було заховано якийсь електронний пристрій. Незрозуміло, що це був за пристрій і чи залишила медсестра його в садибі. Незрозуміло також, чи вдалося ЦРУ роздобути ДНК бін Ладенів; одне з джерел дало зрозуміти, що операція не вдалася», - йдеться у статті. Мухтар Бібі нічого не знала про справжню мету вакцинації. Вона не дає коментарів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі