Симоненко приписав комуністам основну заслугу в розвитку української мови

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
За словами лідера КПУ, комуністи "все зробили для того, щоб народ, який на 80% не вмів ані писати, ані читати, був навчений цій грамоті і щоб мова по-справжньому розвивалася".

Комуністична партія зробила для розвитку української мови більше, ніж будь-яка інша партія. Про це в ефірі "Свободи слова" на телеканалі ICTV заявив лідер КПУ Петро Симоненко.

"За роки незалежної України саме КПУ послідовно і свідомо відстоює ідею про введення в країні другої державної мови - російської. І, як би це парадоксально не звучало, але так само наша партія більше за інші політичні сили зробила корисного для української мови. Ніхто більше нас нею не займався", - підкреслив Симоненко.

"Адже ми більше за всіх випускали книжок українською мовою, ми більше за всіх випускали україномовних видань. Говорячи про творчі спілки, ніхто, крім комуністів, не доклав руки до створення Спілки письменників, Спілки композиторів або Союзу архітекторів", - зазначив лідер КПУ.

"...Саме ми все зробили для того, щоб народ, який на 80% не вмів ані писати, ані читати, був навчений цій грамоті і щоб мова по-справжньому розвивалася", - підсумував комуніст.

Як повідомлялося, 24 травня у залі засідань Ради після дебатів щодо законопроекту про основи мовної політики, внесеного народними депутатами фракції Партії регіонів Вадимом Колесніченком та Сергієм Ківаловим, сталася бійка між народними депутатами. В результаті бійки Петруку розсікли голову, його відвезла «швидка допомога».

Після бійки народні депутати заблокували парламентську трибуну і президію, однак, оскільки засідання до того часу було вже закрито, незабаром розійшлися.

Засідання 25 травня так і не відбулося через блокування опозицією трибуни та президії парламенту.

Наступне пленарне засідання відбудеться 5 червня. !zn

Читайте також:

Кримські татари вимагають закрити сталіністові Симоненку в’їзд до Європи

Симоненко виправдовував в Раді депортацію кримських татар Сталіним

Регіонал Колесніченко злякався за свій вкушений палець - хоче укол від сказу

Депутати продовжили парламентську бійку у студії Шустер Live (відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі