Саркозі можуть викликати на допит

Поділитися
© charlesayoub.com
Після того, як президент Франції Ніколя Саркозі покине Єлисейський палац і позбудеться президентського імунітету, його можуть запросити на допит у прокуратуру для надання свідчень у справах про корупцію та протизаконне фінансування партії.

Екс-президент Франції Ніколя Саркозі може бути викликаний на допит до суду щодо низки справ про корупцію та незаконне фінансування передвиборчої кампанії.

Це відбудеться ближче до середини червня після того, як екс-президент залишить Єлисейський палац, а пост глави держави офіційно займе соціаліст Франсуа Олланд. Він буде приведений до присяги 15 травня.

Між тим, Саркозі заперечує свою причетність до корупційних злочинів. За інформацією АФП, колишній президент Франції Жак Ширак був визнаний винним в минулому році в перевищенні повноважень і розтраті громадських коштів і засуджений до двох років ув'язнення умовно. Це свідчить про те, що влада Франції має намір переслідувати у кримінальному порядку колишніх лідерів країни.

«Колишній владі часто пред'являли звинувачення на зразок тих, які висунуті проти Саркозі, проте вони не доходили до суду», - сказав французький політичний аналітик Філіп Бро.

«Зараз ситуація дуже змінилася. Суди стали діяти більш хоробро», - зазначив він.

Зокрема, ім'я колишнього президента пов'язується зі скандальною «справою Карачі». За версією слідства, у 1994 і 1995 Едуар Балладюр, який тоді очолював кабінет міністрів, і Н.Саркозі, який обіймав пост міністра фінансів, передавали комісійні деяким посередникам, які займалися продажем французьких підводних човнів Саудівської Аравії та Пакистану, з метою незаконного отримання вигоди від угод.

Крім того, втративши президентський статус недоторканності, Н.Саркозі також може бути змушений дати свідчення у справі про незаконне фінансування його партії «Союз за народний рух» власницею компанії L'Oreal Ліліан Бетанкур. Сам Н.Саркозі відкидає дані звинувачення. !zn

Читайте також:

Екс-прем'єр Лівії підтвердив, що Каддафі фінансував президентську кампанію Саркозі

Саркозі визнав свою поразку на виборах і покидає політику


Саркозі пообіцяв заморозити внесок Франції у бюджет Євросоюзу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі