Росія оголосила, що в Південній Осетії в формі російських солдатів мародерствували переодягнені українці

Поділитися
© antitotal.org.ua
«З метою пропаганди та введення в оману жителів Грузії та світової спільноти, українських найманців переодягли у форму російської армії та за їхньою участю монтували фото- і відеокадри про нібито факти насильства і мародерства російських солдатів щодо мирного населення, що проживає у грузинських селах» , - стверджує слідчий комітет РФ.

Росія заявляє, що українці допомагали Грузії дискредитувати російську армію під час російсько-грузинської війни 2008 року.

Про це свідчить звіт слідчого комітету Російської Федерації про розслідування подій в Південній Осетії в серпні 2008 року, оприлюднений до 4 річниці війни.

Москва має намір домогтися розслідування цих фактів у Міжнародному кримінальному суді, загальний обсяг кримінальної справи становить понад 400 томів.

За даними СК РФ, керівництвом Грузії були зроблені дії з метою дискредитації військовослужбовців російських Збройних Сил і створення негативного образу російського солдата.

«Отримано свідчення свідків про те, що до вступу російських військ у Горі та інші населені пункти, розташовані на кордоні з Грузією, з метою пропаганди та введення в оману жителів Грузії та світової спільноти, українських найманців переодягли у форму російської армії та за їхньою участю монтували фото- і відеокадри про нібито факти насильства і мародерства російських солдатів щодо мирного населення, що проживає в грузинських селах», - заявляє комітет.

«Трупи загиблих грузинських військовослужбовців переодягали у цивільний одяг, щоб спеціально змонтувати фото- і відеокадри про нібито значні жертви серед мирного населення грузинських сіл», - йдеться у повідомленні.

«Слідчим комітетом РФ дуже уважно вивчалася версія про нібито протиправні дії російських військовослужбовців на території грузинських населених пунктів. Однак ця версія не знайшла свого підтвердження», - йдеться у звіті.

Згідно з повідомленням, російськими компетентними органами робляться кроки для ініціювання процедури розслідування в Міжнародному кримінальному суді. !zn

Читайте також:

Скандал на Олімпіаді: південноосетинських спортсменів записали уродженцями Росії

Російський фільм «Август. Восьмого» про війну у Грузії заборонили до показу в Україні

НАТО закликало Москву відмовитися від визнання незалежності Абхазії і Південної Осетії

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі