Резолюція США щодо України не буде мати зобов'язуючий характер, - МЗС

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Резолюція США щодо України не має, на відміну списків Магнітського, зобов'язуючий характер. За словами директора департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ, говорити на сьогоднішній день про реальні санкції рано.

Резолюція Конгресу США, в якій пропонується ввести візові санкції щодо деяких українських чиновників, не буде мати зобов'язуючий характер. Про це заявив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Олег Волошин.

«Резолюція - це сигнал. Резолюція не має, на відміну від, наприклад, списків Магнітського, зобов'язуючий характер. Резолюція - це просто позиція, це заклик. Тому говорити на сьогоднішній день про реальні санкції, м'яко кажучи, рано», - заявив він.

На його думку, резолюція, запропонована конгресменом Крістофером Смітом (штат Нью Джерсі-ред.), м'якша за попереднью, в якій пропонувалося закрити американське посольство в Києві.

«Ця резолюція досить зважена, збалансована. І дуже добре, що санкції, наприклад, будуть загрожувати тим, хто буде фальсифікувати вибори. Ми, як влада, зацікавлені в тому, щоб ці вибори були визнані, щоб вони були легітимними», - додав представник МЗС.

Нагадаємо, Палаті представників Конгресу США пропонується прийняти резолюцію щодо України з вимогою звільнити всіх політично засуджених членів уряду Юлії Тимошенко, а щодо деяких українських чиновників, у тому числі і президента Віктора Януковича, ввести візові санкції.

У травні 2012 року сенатор США Джеймс Інхоф (штат Оклахома) підготував свій проект резолюції щодо України, в якому запропонував Державному департаменту ввести візові обмеження стосовно Януковича, генерального прокурора Віктора Пшонки та інших посадових осіб, відповідальних за тюремне ув'язнення Тимошенко.

Сенатор також ініціював позбавлення України функцій головування в 2013 році в ОБСЄ, якщо Тимошенко не буде звільнено з в'язниці. !zn

Читайте також:

В Європарламенті запропонували заморозити активи родини Януковича

Про санкції щодо української влади заговорили навіть партнери Партії регіонів у Європарламенті

Європейські соціал-демократи відмовляються компрометувати себе співпрацею з Партією регіонів

Європарламент призначив спостерігачами за процесами проти Тимошенко двох екс-президентів

Екс-президент Європарламенту: Україна вже опинилася в ізоляції

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі