Президент закликав забезпечити рівні умови для всіх політсил на виборах до Ради

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Янукович не хоче, щоб після виборів були нарікання, що використовувався адміністративний ресурс або була підтримка тієї чи іншої політичної партії.

Президент України Віктор Янукович наголосив на необхідності забезпечення рівних умов для представників всіх політичних сил під час парламентських виборів восени 2012 року. Про це він заявив під час зустрічі з кандидатами на посади голів районних державних адміністрацій, повідомляє прес-служба глави держави.

«Під час виборчої кампанії ми повинні як представники влади створити рівні умови для всіх представників політичних партій. Щоб не було нарікань, що використовується адміністративний ресурс і є підтримка тієї чи іншої політичної партії», - підкреслив Янукович.

Він додав, що про створення належних умов, підготовку ділянок до голосування необхідно подбати вже зараз - мова йде, зокрема, про ремонт приміщень. Те саме стосується забезпечення порядку безпосередньо під час голосування. «Все це треба буде забезпечити на високому рівні», - сказав президент.

Він зазначив, що від результату парламентських виборів буде залежати, як країна буде жити далі. «Якщо нам вдасться зберегти стабільність і надалі, уряд, парламент і президент будуть працювати в єдиному ланцюжку - у нас буде успіх», - резюмував він.

«Ви повинні завжди пам'ятати, що прозорі, демократичні вибори - це завжди обличчя і відповідальність не тільки політичних партій, але і влади», - підкреслив глава держави.

У жовтні 2012 в Україні пройдуть парламентські вибори за новим виборчим законом, який передбачає 5-відсотковий прохідний бар'єр замість 3-відсоткового, забороняє участь блоків. Крім того, 50% депутатів будуть обиратися за партійними списками, 50% - у мажоритарних округах.

Очікується, що спостерігати за виборами в Україну приїдуть 10 тис. міжнародних спостерігачів.

Українська влада раніше неодноразово заявляла, що зацікавлена у прозорості та демократичності їх проведення. !zn

Читайте також:

Азаров стурбований міфом про те, що Партія регіонів сфальсифікує вибори

Єфремов закликає голосувати за регіоналів, інакше «нам буде погано всім»

ЦВК визначила порядок надання ефірного часу для передвиборчої агітації

Хорошковський прогнозує проблеми під час виборів у мажоритарних округах

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі