Голова Рівненської «НУ» Матчук готовий скласти мандат нардепа, щоб очолити облраду

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Голова Рівненської обласної організації «Нашої України» Віктор Матчук готовий скласти мандат народного депутата, щоб очолити новообрану Рівненську обласну раду. Про це він заявив «Дзеркалу тижня».

Голова Рівненської обласної організації «Нашої України» Віктор Матчук готовий скласти мандат народного депутата, щоб очолити новообрану Рівненську обласну раду. Про це він заявив «Дзеркалу тижня».

«У Верховній Раді неможливо вирішити найважливіші питання. Вона стала ручним органом правлячої більшості. Як Чечетов скаже, так більшість і проголосує. А «Наша Україна» перебуває в опозиції, і від голосів її представників уже нічого не залежить. Мені не потрібно депутатської недоторканості, пільг. Перебування у Верховній Раді – добре місце для лінивого. Тому я міг би більше зробити в Рівному, очоливши обласну раду», - переконаний народний обранець.

Підтримка кандидатури Матчука на першу посаду в представницькому органі області, обраному 31 жовтня,  цілком ймовірна не тільки з боку депутатів від НУ-НС, але й Партії регіонів, Соцпартії та Народної партії. Про необхідність об’єднання цих політичних сил в області, «щоб разом вирішувати наболілі проблеми», голова облдержадміністрації – регіонал Василь Берташ висловився в ефірі радіо «Свобода» ще 15 вересня.

Водночас, такі наміри губернатора викликають серйозну стурбованість в обласного керівництва низки партій,  популярних в області. «Ми будемо співпрацювати з усіма  національно-демократичними силами, опозиційними до нинішньої влади. Виняток – призначена опозиція, як наприклад, «Сильна Україна» чи «Фронт змін», - заявив «Дзеркалу тижня» голова обласної організації ВО «Батьківщина», народний депутат Юрій Прокопчук. - Але нинішня влада робить все для того, щоб повністю сфальсифікувати вибори і забезпечити якнайкращий результат для Партії регіонів.  На Рівненщині створені умови для  надрукування масової кількості «лівих» бюлетенів, як це сталося в Харківській та Івано-Франківській областях. Бюлетені друкують 12 друкарень в районах, які неможливо проконтролювати. І тому так звана конструктивна опозиційність «Нашої України» дивує».

Раніше керівники обласних організацій 8 партій - «Батьківщини», «Народної самооборони», Республіканської партії «Собор» , Конгресу українських націоналістів, Української народної партії, Народного руху України, «Свободи» та Партії захисників Вітчизни підписали в Рівному меморандум про спільні дії на місцевих виборів. «Наша Україна»  до цього документу не приєдналася.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі