Нетаніяху назвав приблизні терміни удару по Ірану

Поділитися
© imemc.org
Біньямін Нетаніяху назвав приблизні терміни можливого удару по Ірану. Він заявив, що йдеться «не про дні чи тижні, але й не про роки». Він також висловив сумнів у тому, що дипломатичні засоби тиску на Тегеран спрацюють.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаніяху в інтерв'ю місцевому телебаченню назвав приблизні терміни можливого удару по Ірану, пише "Гаарец".

За його словами, рахунок ведеться на місяці: "Ми не будемо стояти із секундоміром і чекати. Йдеться не про дні чи тижні, але й не роки. Результатом має стати ліквідація загрози появи ядерної зброї в руках Ірану".

Водночас прем'єр-міністр зазначив, що війни не хоче, але висловив сумнів в тому, що дипломатичні засоби тиску на Тегеран спрацюють. На його думку, Ізраїль не має права на помилку в цьому питанні: "Якщо ми вчинимо неправильно і не попередимо отримання Іраном ядерної зброї, кому ми будемо пояснювати свої дії? Історикам? Попереднім поколінням і поколінням наступним, які ніколи не з'являться на світ?" .

Раніше міністр оборони США Леон Панетта заявив, що, за його даними, Ізраїль може провести військову операцію проти ядерних об'єктів Ірану в кінці весни - на початку літа поточного року.

Президент США Барак Обама закликав ізраїльське керівництво не поспішати з війною і дати час санкціям. На його думку, можливості мирного вирішення конфлікту все ще не вичерпані. Проте Нетаніягу, виступаючи у Вашингтоні, вже заявив, що часу практично не залишилося, а всі методи тиску на Іран довели свою неефективність.

Іранські офіційні особи при цьому фактично підтверджують правоту Нетаніягу, заявляючи, що ніякі санкції не змусять їх країну відмовитися від продовження досліджень в ядерній сфері.

Захід та Ізраїль підозрюють Іран у намірі розробити і створити ядерну зброю. Тегеран подібні підозри категорично відкидає, заявляючи, що його ядерна програма носить виключно мирний характер. !zn

Читайте також:

Обама «прозоро натякнув», що США підтримають Ізраїль у разі бомбардувань Ірану

США випробують на Ірані нову «суперзброю»

Обама «прозоро натякнув», що США підтримають Ізраїль у разі бомбардувань Ірану


Глава Пентагону: США готові застосувати силу, якщо Іран не зупинить ядерну програму

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі