НАТО хоче бачити Грузію членом альянсу

Поділитися
Генсек Північноатлантичного Альянсу вважає Грузію зразковим партнером НАТО і підтримує країну в її прагненні вступити в об'єднання.

Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен назвав Грузію зразковим партнером альянсу і обіцяв, що на чиказькому саміті альянсу, який пройде у травні буде зроблено "сильну заяву" з оцінкою ролі Грузії у партнерських відносинах з НАТО.

Про це він заявив у вівторок, 3 квітня, на спільній прес-конференції у Брюсселі з президентом Грузії Михайлом Саакашвілі.

Расмуссен також зазначив, що НАТО поділяє очікування Грузії на вступ до альянсу і підтверджує оприлюднену у 2008 році позицію, що Грузія стане членом НАТО, виконавши низку умов. "Ми маємо намір твердо дотримуватися цього рішення", - заявив генсек альянсу, не назвавши при цьому термінів, коли це могло б статися.

Віце-прем'єр Грузії: Якби не Росія, ми вже давно були б у НАТО

Генсек НАТО також заявив, що альянс визнає територіальну цілісність Грузії у міжнародно визнаних межах і не визнає результатів нещодавніх виборів в Абхазії і Південній Осетії.

Нагадаємо, у серпні 2008 року між Грузією і Росією відбувся військовий конфлікт, у результаті якого Абхазія і Південна Осетія (територіальні частини Грузії) в односторонньому порядку оголосили про незалежність і вихід зі складу країни. Після війни з Грузією Росія визнала Абхазію і Південну Осетію незалежними державами. Прикладу Москви послідували тільки Нікарагуа, Венесуела і Науру.

У липні 2010 року держсекретар США Гілларі Клінтон заявила, що територія Грузії окупована Росією, а США ніколи з цим не погодяться і "будуть домагатися деокупації Грузії". Клінтон також зазначила, що США підтримують прагнення Грузії стати членом Північноатлантичного альянсу. «Ми підтримуємо реформи у Грузії у військовій сфері, які наближають її до стандартів НАТО», - сказала вона. !zn

Читайте також:

Росія знову відмовилася дати гарантії Грузії про ненапад

Медвєдєв: Росія перешкодила «цілій низці країн» вступити у НАТО

Віце-прем'єр Грузії: Якби не Росія, ми вже давно були б у НАТО

Україна продовжить озброювати Грузію, незважаючи на невдоволення Москви

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі