Наливайченко стверджує, що українофоб Табачник готує в школах дешеву робочу силу

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Голова політради «Нашої України» Валентин Наливайченко в ефірі телеканалу ТВі заявив, що якщо напрямок освітньої політики не зміниться, українська молодь може перетворитися на дешеву робочу силу для підприємств, які належать українським можновладцям.

«За цим усім стоїть дуже простий вибір: або діти шахтарів будуть мати майбутнє і європейську освіту, чи не маючи жодного підручника ні з української, ні з англійської мови так само, приречені бути рабсилою для тих самих підприємств, власники яких тепер прийшли до влади і роблять вигляд, що вони займаються освітою», - сказав він.

Наливайченко підкреслив, що ініціатива його партії про оголошення бойкоту міністру-українофобу Дмитру Табачнику спрямована перш за все на те, аби захистити український освітній простір.

«Завдання політиків - закликати до конкретних дій і вимагати від Януковича звільнити міністра-українофоба. Це перша позиція. Друга позиція. Щоб не знайшлося іншого українофоба, треба говорити не тільки і не стільки про мови викладання у школах, а про те, що кожна українська школа для будь-якого міністра освіти якщо закривається, то це те ж саме, що вибухи у Макіївці для Міністерства внутрішніх справ. Третя позиція. Якщо ми говоримо про те, чому ми так активно обстоюємо, в тому числі і українські школи, або взагалі загальноосвітні школи у Донецьку, в Луганську або інших містах, саме тих областей, де вони закриваються, всупереч волі батьків і дітей, то ми говоримо про майбутнє наших дітей і взагалі про конкурентоздатність України», - вважає він.

За матеріалами ТВі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі