Почалася конфіскація майна Луценка: заберуть навіть бойлер і стільці

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Судові виконавці приступили до виконання вироку Печерського суду у справі Юрія Луценка і почали проводити конфіскацію майна екс-глави МВС.

У трикімнатній квартирі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка на Старонаводницькій вулиці в Києві конфіскатори описали майно, яке, згідно з вироком Печерського суду, підлягає конфіскації в дохід держави. Про це повідомили в штабі Луценка.

«Минулого четверга додому до екс-міністра заходили співробітник виконавчої служби з колегою зі служби реалізації конфіскату і в присутності свідків провели опис», - розповіли Газете Киевской соратники екс-міністра.

«Вдома була дружина, старший син Саша і адвокат Оксана Дитинко. У список конфіскату потрапили всі меблі: ліжка подружжя та двох синів, кілька шаф, тумбочки, стінка, люстри у всіх кімнатах, шкіряний диван, кілька столів, крісла, стільці та різні статуетки, що не мають особливої цінності», - відзначили у штабі.

«Також описали всі кухонні меблі з вбудованою технікою, всі табуретки, кілька телевізорів і програвач CD-дисків. Під конфіскацію потрапили також всі картини, хоча, за словами Ірини Луценко, їм червона ціна - кілька сотень гривень», - підкреслили соратники екс-глави МВС.

«Не стали описувати тільки репродукцію картини Рєпіна «Запорожці пишуть листа турецькому султану». І то виключно через те, що там замість осіб писаря і козаків зображені Луценко і його соратники», - сказали в оточенні екс-міністра.

Найдорожче, що потрапило у «чорний список», - вживана побутова техніка, кілька вовняних килимів і кілька золотих ланцюжків Ірини Луценко.

З комп'ютерної техніки дружина політика підготувала для конфіскаторов тільки старий ноутбук, що не раз побував в ремонті. Сім'я стверджує, що інших комп'ютерів у них ніколи не було.

«Навіть марку бойлера у ванній акуратно позначили. Всі описані речі були скрупульозно сфотографовані, щоб сім'я нічого не підмінила», відзначили в штабі. З техніки залишили тільки електрочайник.

Згідно з офіційними даними, в екс-міністра є тільки радянський внесок - 157 руб., і п'ята частина квартири в Рівному.

«Ми зараз готуємо позов до виконавчої служби, щоб оскаржити список, складений конфіскаторами, - заявив Ігор Фомін, адвокат колишнього міністра. - У вироку суду написано, що підлягає конфіскації майно Юрія Луценка, а не його сім'ї. А більшість предметів, які описали, нажиті спільно в шлюбі».

Нагадаємо, 17 серпня екс-глава МВС Юрій Луценко був засуджений до двох років обмеження волі за обвинуваченням у службовій недбалості при організації стеження під час розслідування справи про отруєння екс-президента Віктора Ющенка.

Обмеження волі не передбачає ізоляцію засудженого від суспільства, проте раніше - 27 лютого - Печерський суд Києва засудив Юрія Луценка до чотирьох років позбавлення волі, визнавши його винним у зловживанні службовим становищем.

Нагадаємо, раніше колишні співробітники міліції перерахували на рахунок Міністерства внутрішніх справ у казначействі кошти на погашення суми, яка інкримінується екс-главі МВС Юрію Луценку як матеріальні збитки від святкування Дня міліції.

Нагадаємо, 27 лютого 2012 року Печерський районний суд Києва визнав Юрія Луценка винним у скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд визнав Луценка винним у перевищенні повноважень при прийомі на роботу свого водія, нарахуванні йому завищеної зарплати і надання квартири, а також у розтраті бюджетних коштів на святкування Дня міліції. Досудове слідство у кримінальній справі стосовно екс-глави МВС і ще трьох колишніх співробітників відомства встановило, що вони завдали державі збитків у розмірі більше 970 тисяч гривень.

3 липня ЄСПЛ визнав незаконним арешт екс-міністра внутрішніх справ Луценка - він був проведений з порушенням статті 5 Конвенції про захист прав людини та основних свобод (право на свободу та особисту недоторканність). Крім того, Європейський суд визнав порушення статті 18 Конвенції з прав людини в справі Луценка. Фактично це означає, що екс-міністра визнано політичним в'язням. !zn

Читайте також:

Дружина Луценка не збирається віддавати конфісковане судом майно «просто так»

Луценко отримає 15 тис. євро і буде далі відбувати термін, - джерело

Луценка «тупо підставили», - свідок

Колишні співробітники МВС повернули гроші, витрачені Луценком на День міліції

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі