На боротьбу з сомалійськими піратами Україна відрядила одного моряка

Поділитися
Зараз всього один український офіцер військово-морських сил бере участь у спеціальній міжнародній операції Євросоюзу по боротьбі з сомалійськими піратами під кодовою назвою "Аталанта".

«Більшою мірою Україна бере участь у середземноморській операції НАТО "Активні зусилля" по боротьбі з нелегальною міграцією, незаконними перевезеннями зброї і наркотиків. Раз на рік туди виходить один наш корабель», - повідомили «КоммерсантЪ-Украина» у Міністерстві оборони.

Раніше у Міністерстві оборони оцінювали вартість направлення українського військового корабля в район Аденської затоки у 20 млн грн, але необхідні кошти так і не було виділено.

Раніше ZN. UA писало про те, що у листопаді 2010 року Україна приєдналася до операції ВМС Європейського Союзу «Аталанта».

Нагадаємо, що вчора Верховна Рада України прийняла закон про застосування зброї Збройними силами України у мирний час. Закон дозволяє ЗСУ застосовувати зброю для боротьби з тероризмом, піратством, наркоторгівлею і торгівлею зброєю.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі