МОЗ: Тимошенко повернули в колонію через небажання лікуватися. А лікарня - це не готель

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Рішення про переведення Тимошенко назад у колонію було прийнято після того, як вона вранці в неділю вкотре відмовилася від проведення медичного обстеження і початку лікування.

Екс-прем'єра Юлію Тимошенко перевели з ЦКБ № 5 у Харкові в Качанівську виправну колонію близько 13:00 в неділю. Це підтвердив начальник Управління Держпенітенціарної служби Харківської області Євген Бараш журналістам на брифінгу в неділю.

Як повідомила перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко, рішення про переведення Тимошенко назад у колонію було прийнято після того, як вона вранці в неділю вкотре відмовилася від проведення медичного обстеження і початку лікування.

"На превеликий жаль, незважаючи на наші наполегливі пропозиції, Юлія Володимирівна категорично відмовилася від проведення такого лікування. У зв'язку з цим ми не мали можливості продовжувати. Це не готельні послуги. Що стосується безпосередньо стаціонару, мають здійснюватися лікувальні заходи", - підкреслила вона .

Тимошенко перевезли назад у колонію

За словами Моїсеєнко, була оформлена офіційна виписка екс-прем'єра зі стаціонару, після чого її перевезли в колонію.

Головлікар лікарні Михайло Афанасьєв висловив жаль, що ЦКБ № 5 не змогла надати медичну допомогу Тимошенко.

"Треба відзначити, Юлія Володимирівна була абсолютно коректна і тактовна з медичним персоналом. І коли їхала, подякувала за те, як ми до неї поставилися і позитивно оцінила наші зусилля. Нам шкода, що ми не змогли розгорнути свою медичну допомогу", - зазначив Афанасьєв .

За його словами, друга засуджена, яку доставили на лікування в ЦКБ № 5 у ніч на 20 квітня разом з Тимошенко, продовжує лікування.

Водночас, прес-служба Державної пенітенціарної служби повідомила, що рішення про повернення Тимошенко в колонію керівництвом ДПТС у Харківській області було прийнято через відмову екс-прем'єра проходити будь-які обстеження і починати курс рекомендованих німецькими та українськими лікарями реабілітаційних процедур.

Про відмову ув'язненої від послуг лікарів йдеться у відповідному акті, складеному в неділю лікарями ЦКБ № 5 і членами міжнародної медичної комісії з обстеження Тимошенко.

В акті, зокрема, зазначається, що "пацієнтка Ю.Тимошенко повторно категорично відмовилася почати лікування і підписати інформовану згоду на первинний медичний огляд, обстеження та лікування".

Як повідомлялося, в п'ятницю ввечері прес-служба Державної пенітенціарної служби повідомляла, що "після ознайомлення з висновками німецьких лікарів Тимошенко висловила бажання почати лікування в клініці, яке була запропоноване для початку її реабілітації в Харкові". !zn

Читайте також:

МОЗ стверджує, що отримало згоду Тимошенко на стаціонарне лікування в Харкові

Тимошенко більше 50 разів відмовлялася від медогляду

У ПР вважають, що у Тимошенко можуть виявити «запалення хитрості»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі