Менше 40% українців вважають Тимошенко лідером опозиції

Поділитися
Згідно з даними соціологічного опитування, на питання: «Кого ви вважаєте лідером української опозиції?», 39,4% опитаних назвали Тимошенко, 18,9% - Яценюка, 4,0% - лідера партії «УДАР» Віталія Кличка, 3,3% - лідера партії «Україна - вперед!» Наталію Королевську, 2,5% - лідера Комуністичної партії України Петра Симоненка.

Менше 40% українців вважають, що лідером опозиції є екс-прем'єр Юлія Тимошенко, а в разі її неучасті у виборах очолити опозицію повинен лідер партії «Фронт змін» Арсеній Яценюк.

Згідно з даними соціологічного опитування Центру Разумкова, на питання: «Кого ви вважаєте лідером української опозиції?», 39,4% опитаних назвали Тимошенко, 18,9% - Яценюка, 4,0% - лідера партії «УДАР» Віталія Кличка, 3, 3% - лідера партії «Україна - вперед!» Наталію Королівську, 2,5% - лідера Комуністичної партії України Петра Симоненка, 1,8% - лідера ВО «Свобода» Олега Тягнибока, 1,1% - лідера партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка, 0,3% - екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Згідно з опитуванням, 62,5% респондентів знають про те, що основні опозиційні партії прийняли рішення про участь у парламентських виборах єдиним партійним списком і про формування єдиного списку кандидатів у мажоритарних округах.

39,3% опитаних вважають, що в разі неучасті Тимошенко у виборах очолити опозицію повинен Яценюк, 8,2% - Кличко, 6,1% - Королевська, 3,1% - Симоненко, 2,9% - Тягнибок, 2,4 % - Гриценко, 1,5% - Луценко.

34,1% вважають, що після виборів всі опозиційні партії повинні об'єднатися в одну фракцію, 16,6% - що різні опозиційні фракції повинні лише координувати свою діяльність. 38,7% опитаних не цікаво, як буде організовувати свою роботу парламентська опозиція.

На виборах у мажоритарному окрузі 27,7% респондентів готові голосувати за єдиного кандидата від об'єднаної опозиції, 17,3% - за провладного кандидата, 9,3% - за незалежного кандидата, для 28,2% приналежність кандидата до влади або опозиції не є визначальною, 17,6% не визначилися з відповіддю на це питання.

Опитування проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 16 по 25 червня. Методом інтерв'ю опитано 2009 респондентів у віці від 18 років у всіх регіонах України. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95. !zn

Читайте також:

Тимошенко: Янукович оголосив війну незалежній Україні і цілій нації

Вибори без Тимошенко можуть бути легітимними, - ПАРЄ


У Німеччині закликали не ізолювати Україну через Тимошенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі