Медведєв заступився за Тимошенко

Поділитися
© rgnews.net
Переслідування опозиції в Україні, на думку Дмитра Медведєва, кидає тінь і на саму державу, і на тих, «хто такі рішення приймає». На його переконання, можна ненавидіти один одного, говорити все, що завгодно в запалі політичної боротьби, але коли на лаві підсудних і у в'язниці виявляються прямі суперники з політичного процесу, «це як мінімум викликає величезне здивування навіть з урахуванням наших багатих тоталітарних традицій».

Президент Росії Дмитро Медведєв називає неприйнятним переслідування політичних опонентів в Україні, це «кидає тінь на тих, хто такі рішення приймає».Про це Медведєв сказав на засіданні Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини.

Зокрема, президент РФ заявив, що «в певний період» він і МЗС Росії робили дуже жорсткі заяви, що стосуються дотримання прав людини в Білорусі та Україні. За його словами, це непросто, тому що це дійсно дуже близькі країни.

«І навіть по цілому ряду справ, які зараз розглядаються, вони на нас дуже сильно ображалися, тим не менш, це була і моя позиція, і я МЗС давав вказівки, в частині переслідування політичних супротивників це абсолютно неприйнятно, це кидає тінь іна саму державу, наприклад, якщо говорити про Україну, і на тих, хто такі рішення приймає», - підкреслив Медведєв.

На його переконання, можна ненавидіти один одного, говорити все, що завгодно в полемічному запалі і в запалі політичної боротьби, але коли на лаві підсудних і у в'язниці опиняються учасники президентської гонки, прямі суперники з політичного процесу, «це як мінімум викликає величезне здивування навіть з урахуванням наших багатих тоталітарних традицій».


Як повідомлялося, 24 квітня Міністерство закордонних справ Росії поширило повідомлення, в якому йдеться, що РФ розраховує, що влада України буде проявляти гуманність по відношенню до Тимошенко. ! Zn

Читайте також:

Роcія закликала Україну до гуманності щодо Тимошенко

Тимошенко у в'язниці розробила поправки до Кримінально-процесуального кодексу

Ангела Меркель: Німеччина веде переговори про лікування Тимошенко в берлінській клініці

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі