Литвин про Мартинюка: Ділив з ним хліб і сіль, а він мене здав

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Володимир Литвин розкритикував свого заступника, який його нібито "здав". Соратники Мартинюка з Компартії незгодні з Литвином - вони назвали заяву голови Верховної Ради занадто емоційною.

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин, коментуючи скандальне голосування за законопроект про основи мовної політики, натякнув, що перший віце-спікер, комуніст Адам Мартинюк його «здав».

Зокрема, роблячи оголошення про відставку, Литвин заявив: «Прохання поставити це питання, включити його до порядку денного, у вас є доблесний мій товариш колишній, з яким я ділив хліб і сіль, який мене здав», пише Ліга.net.

- Литвин оголосив про свою відставку (відео)

Прізвище Мартинюка сам спікер не назвав, але за нього це зробили комуністи: вже після того як Литвин пішов з президії, один з нардепів від КПУ назвав занадто емоційною його заяву про відставку і слова про те, що Мартинюк його здав.

Нагадаємо, перший віце-спікер парламенту Адам Мартинюк 3 липня поставив на голосування скандальний закон про основи державної мовної політики, що розширює сферу застосування російської мови.

Раніше Володимир Литвин обіцяв, що законопроект про мови в другому читанні до кінця сесії розглядатися не буде. «По-перше, він не підготовлений, по-друге, він викликає політичне протистояння і протидію. Це дві причини, достатні для того, щоб не розглядати це питання», - сказав він.

Литвин запевнив, що даний законопроект раптово на порядку денному теж не з'явиться: «До нього більш 2 тис. поправок, комітет зараз працює над цими поправками, тому несподіванок не буде однозначно».

4 липня голова Верховної Ради Володимир Литвин оголосив про свою відставку. Крім того, заяву про відставку через прийняття парламентом мовного закону написав віце-спікер Ради Микола Томенко. !zn

Читайте також:

Джерело: Янукович безумовно підпише закон про мови

«Беркут» відтіснив мітингувальників від Українського дому, застосувавши сльозогінний газ

Верховна Рада ухвалила скандальний закон про мови (відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі