Кузьмін: Якщо Ющенко відмовиться здати кров, справу про отруєння буде закрито

Поділитися
© mk-armour.narod.ru
Якщо третій президент України (2005 - 2010 рр.) Віктор Ющенко відмовиться здати аналіз крові для повторної експертизи, Генеральна прокуратура буде змушена закрити кримінальну справу за фактом його отруєння.

Про це заявив перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін.

«У кримінальній справі немає достатньої кількості доказів, які підтверджували б факт отруєння екс-президента В.Ющенка. Немає даних про те, що в крові Ющенка виявлено отруту. У справі є лише докази, що діоксин у крові президента не було виявлено», - сказав Р.Кузьмін.

Він підкреслив, що з урахуванням таких суперечливих даних слідчий зобов'язаний провести повторну експертизу, а в разі якщо В.Ющенко відмовиться здати кров, Генпрокуратура буде змушена закрити кримінальну справу за фактом отруєння.

Р.Кузьмін зазначив, що при отруєнні людини діоксином, сліди цього отруєння буде виявлено, незважаючи на кількість прожитих після цього років.

Як повідомлялося, 5 вересня 2004 року В.Ющенко, будучи кандидатом у президенти, зустрічався з керівництвом Служби безпеки України, після чого відчув нездужання, і 10 вересня його було госпіталізовано до віденської клініки. Лікарі заявили, що В.Ющенка отруєно діоксином, причому отрута потрапила в організм пацієнта приблизно за п'ять днів до госпіталізації. Пізніше було проведено кілька експертиз. Повторна експертиза в кінці травня 2006 року підтвердила факт наявності діоксину в організмі В.Ющенка.

Після призначення на посаду генпрокурора (початок листопада 2010 року) генеральний прокурор України Віктор Пшонка неодноразово підтверджував наміри провести додатковий аналіз крові В.Ющенка у рамках розслідування цієї справи.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі