Криза у Сирії досягла «критичної точки», - Аннан

Поділитися
© agra-alliance.org
За підсумками двох днів перемовин у Дамаску Аннан оголосив вимоги сирійському лідеру відпустити з в'язниць заарештованих прибічників опозиції. Посланець також підкреслив, що сирійський уряд має поважати свободи і дозволити демонстрантам мирні протести.

Криза у Сирії досягла "критичної точки", заявив за підсумками двох днів перемовин у Дамаску спецпосланець ООН і Ліги арабських держав (ЛАГ) Кофі Аннан.

"Тому я закликав президента Башара Асада діяти сьогодні, зараз, а не завтра, і піти на мужні кроки для того, щоб повернути надію на можливість політичного переходу до демократії", - сказав він.

За словами Аннана, він вимагає від сирійського лідера використати свою владу і випустити з в'язниць заарештованих прибічників опозиції. "Окрім того, я підкреслив, що сирійський уряд має поважати свободи і дозволити демонстрантам мирні протести", - зазначив оонівський емісар.

"Я попередив Асада, що час іде, і міжнародне співтовариство не може допустити кривавих чвар і розколу Сирії", - заявив Аннан.

Інформаційне агентство Любнан аль-Ен, яке процитувало витяги з виступу спецпосланця ООН і ЛАГ на прес-конференції, відзначає, що одним з результатів переговорів у Дамаску стала домовленість про "необмеженій доступ гуманітарної допомоги у Сирію".

Аннан зустрічався у сирійській столиці з представниками опозиційних сил та громадянського суспільства. Оонівський дипломат вказав, що його заклик до повного припинення насильства і початку виконання інших пунктів "дорожньої карти" щодо виходу з кризи звернений до всіх сторін, залучених у конфлікт, і до впливових регіональних гравців. !zn

Читайте також:

Європа не виключає військову інтервенцію у Сирії

Країни Заходу масово висилають сирійських послів через різанину в селищі Хула

При обстрілі сирійської армією міста Хама вбито 41 особу. Серед загиблих є жінки і діти

Влада Сирії відкинула звинувачення у вбивстві понад 90 мирних жителів

США вірять в план Аннана щодо Сирії, але готують власні санкції

Радбез ООН прийняв резолюцію щодо Сирії. Опозиція вітає рішення направити у країну 300 спостерігачів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі