Костусєв стверджує, що вписав мільйонний спадок у графу декларації «матеріальна допомога»

Поділитися
© luganews.com
Міський голова Одеси Олексій Костусєв стверджує, що не отримував у 2010 році матеріальної допомоги на 1 млн грн, а вписав у графу декларації «матеріальна допомога» спадок від померлого друга.

О. Костусєв заявив на брифінгу в Одеській міськраді, що 16 тис. грн матеріальної допомоги йому виділили тоді, коли він очолював Антимонопольний комітет України, решта суми - спадщина.

«Є людина, - уточнив А. Костусєв, - була, на жаль, людина - цієї людини немає, з якою ми дружили п'ятдесят років - це друг ще мого батька. І коли він помер, він залишив спадщину, це не дуже така велика спадщина - це квартира в Києві й машина-вантажівка «Мітсубісі» - ось це й є ця сума».

Він також пояснив, що «згідно з наказом Міністерства фінансів, у декларації про доходи спадок потрапляє в категорію «матеріальна допомога». Звідси й виник мільйон гривень».

Нагадаємо: 12 серпня лідер Одеської обласної організації «Демократичний альянс» Олексій Чорний повідомив журналістам, пославшись на офіційну відповідь з Одеської міськради, що мер А. Костусєв отримав минулого року матеріальної допомоги на суму понад 1 млн грн.

О. Чорний уточнив, що «матеріальну допомогу в такому обсязі А. Костусєву, можливо, зробила Одеська міськрада, яку він очолив у листопаді 2010 року».

У декларації про прибутки мера Одеси вказано: 1,733 млн грн, зокрема, дивіденди, відсотки - 451 тис. грн; матеріальна допомога - 1,062 млн грн.; заробітна плата - 161,3 тис. грн.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі