Ізраїль: Можлива війна з Іраном триватиме не більше місяця, загинуть півтисячі людей

Поділитися
© 7kanal.com
Ізраїльський міністр розповів про подробиці можливої ​​військової кампанії проти Ірану, а також зазначив, що в питанні бомбардувань іранських ядерних об'єктів Ізраїль буде рахуватися з думкою США.

Ізраїльський міністр у справах цивільної оборони Матан Вільнаї заявив, що можлива війна проти Ірану триватиме не більше місяця, а її жертвами можуть стати до 500 осіб. За його словами, це не повинно бути приводом для істерики, бо громадянська оборона Ізраїлю готова до такого розвитку подій «краще, аніж будь-коли».

При цьому Вільнаї відмовився відповідати на питання про необхідність удару по іранських ядерних об'єктах. «Не треба мене втягувати у ці суперечки», - попросив він, зазначивши лише, що Ізраїлю обов'язково треба рахуватися з думкою США - «найкращого друга нашої країни».

Американське керівництво, як повідомлялося раніше, поки не прагне до нападу на Іран, побоюючись поширення конфлікту і непередбачуваних економічних наслідків.

Вільнаї також розповів про висновки фахівців, які вважають, що можлива війна проти Ірану призведе до необхідності вести бойові дії на кількох фронтах: до неї можуть підключитися бойовики ліванського руху «Хізбалла» і радикали з сектору Газа.

Для протидії цілком імовірним ракетним обстрілам Ізраїль створив і ввів в експлуатацію систему ПРО «Залізний купол», яка вже довела свою ефективність.

Вільнаї зробив ці заяви на тлі спекуляцій в ізраїльській та американській пресі щодо можливого нападу на Іран.

Найближчим часом міністр покине свій пост і вирушить до Пекіна працювати послом в Китаї. Його наступником на чолі відомства стане Авраам Діхтер - колишній керівник ізраїльської служби безпеки «Шин Бет».

Нагадаємо, 15 серпня Глава Міноборони США заявив, що Ізраїль ще не вирішив, чи завдавати удару по ядерних об'єктах Ірану. Він також зазначив, що існує можливість врегулювання іранської ядерної проблеми дипломатичним шляхом.

Країни Заходу звинувачують Ісламську республіку в спробах розробити ядерну зброю. Тегеран всі звинувачення відкидає, заявляючи, що дослідження в галузі атомної енергії носять виключно мирний характер.

В кінці липня прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що міжнародні санкції і переговори «ні на йоту» не загальмували ядерну програму Ірану і, щоб мати ефект, повинні бути доповнені загрозою застосування військової сили.

Нетаньяху і міністр оборони Ехуд Барак хотіли б атакувати ядерні об'єкти Ірану восени, але поки не знаходять підтримки у командування армії і спецслужб.

Між тим, керівництво Саудівської Аравії повідомило Ізраїль про намір збивати літаки ізраїльських ВВС, якщо вони попрямують до території Ірану через повітряний простір королівства

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі