Побудувати готель біля Палацу спорту не дозволять

Поділитися
Інспекція Державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) оголосила про намір скасувати дозвіл на виконання підготовчих робіт, ліцензії, видані будівельною та проектною організаціям, а також працівником з технічного нагляду на будівництво об'єкта по вул. Еспланадній, 17 у Києві. Про це в середу, 23 березня, повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації.

Згідно з повідомленням, будівельні роботи по вул. Еспланадній, 17 у Печерському районі столиці було розпочато на підставі дозволу Інспекції ДАБК від 1 лютого 2011 року. Дозвіл надавався замовнику - ТОВ «Інформзахіст» - на виконання робіт з інженерної підготовки об'єкта містобудування.

У прес-службі повідомили, що фактично на будівельному майданчику замовник розпочав будівельні роботи з влаштування пальового поля під майбутнє будівництво, чим порушив ст. 29 Закону України «Про планування і забудову територій».

Внаслідок знесення будівельниками нежитлової будівлі та пристрої пальового поля почалися рухомі процеси зсуву грунту в бік підпірної стіни та розкритого котловану, а також просідання фундаменту житлового будинку по вул. Госпітальній, 2.

У зв'язку з цим постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста прийняла рішення про виконання замовником робіт з проектування підсилення підпірної стіни та забезпечення заходів щодо усунення зсувних процесів по вул. Госпітальній, 2.

При цьому 17 березня 2011 року в ході перевірки встановлено, що будівельні роботи на майданчику не зупинені. Тривають земляні роботи, які послаблюють опір підпірної стіни. Проектна документація на будівельному майданчику відсутня.

У прес-службі відзначили, що інспекція також розглядає можливість залучення до відповідальності посадових осіб відповідно до ч. 3 ст. 96 Кодексу України про адміністративні порушення.

За повідомленнями ЗМІ, на даній ділянці площею 0,2013 га планували будівництво готелю.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Підготував/ла Дубенко Вадим
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі