Держдеп США прийняв відставку прес-аташе, до якої призвів інформатор WikiLeaks

Поділитися
© clipart.net.ua
Держдепартамент США прийняв відставку прес-аташе відомства Філіпа Кроулі, який був змушений звільнитися через критичниі висловлювання про умови утримання рядового Бредлі Меннінга, підозрюваного в передачі секретних урядових документів сайту WikiLeaks.

Держсекретар США Хілларі Клінтон повідомила, що задовольнила прохання Кроулі про відставку, заявивши, що таке рішення було прийняте «з жалем».

Гаданий інформатор WikiLeaks у березні 2011 року надіслав командуванню збройних сил США офіційний лист, в якому поскаржився на умови утримання у військовій в'язниці в штаті Вірджинія, де він перебуває з липня 2010.

Філіпу Кроулі питання про умови утримання Меннінга було задано на зустрічі в Массачусетському технологічному інституті. Прес-аташе Держдепартаменту тоді назвав звернення Міноборони США й Меннінга «сміховинним, контрпродуктивним і нерозумним», додавши при цьому, що не ставить під сумнів необхідність його утримання під вартою. Пізніше Кроулі пояснив, що висловив суто особисту думку. В проханні про відставку, поданому через кілька днів після виступу, Кроулі повідомив, що «усвідомлює наслідки своїх висловлювань і несе за них повну відповідальність».

Нагадаємо, що Міноборони США у відповідь на скаргу Меннінга, заявило, що умови утримання визначено інтересами його безпеки. Президент США Барак Обама, у свою чергу, повідомив, що гаданий інформатор WikiLeaks перебуває в «належних умовах».

Бредлі Меннінг був узятий під варту в травні 2010 року. За версією слідства, Меннінг скачав із захищеної урядової мережі ряд секретних документів і передав їх третім особам. У справі офіційно не згадано WikiLeaks, проте існує думка, що саме цьому сайту Меннінг і віддав секретні документи.

За матеріалами Лента.ru, "Эхо Москвы"

Поділитися
Підготував/ла Дубенко Вадим
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі