Європарламент закликав Україну негайно звільнити політв'язнів

Поділитися
Лідери української опозиції Тимошенко і Луценко повинні вийти на свободу до парламентських виборів у жовтні 2012 року. Європарламент також засудив застосування сили до Тимошенко у в'язниці.

Європейський парламент закликав українську владу звільнити «ув'язнених, які були засуджені за політичними мотивами». Відповідний заклик міститься в резолюції, яку прийняв ЄП у четвер, 24 травня.

«ЄП знову заявляє про свою стурбованість з приводу судових процесів проти колишніх і нинішніх високопоставлених чиновників уряду, які не були проведені відповідно до європейських стандартів - справедливо, неупереджено, прозоро і незалежно. ЄП закликає до негайного звільнення всіх ув'язнених, засуджених за політичними мотивами, у тому числі лідерів опозиції», - сказано в резолюції.

У документі ЄП закликає українську владу прояснити ситуацію з «ув'язненими з політичних мотивів» до початку виборчої кампанії.

У тексті резолюції є також заклик до української влади дотримуватися прав всіх «ув'язнених з політичних мотивів», в тому числі Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та Валерія Іващенка, а також забезпечити їх необхідною медичною допомогою, доступом адвокатів, родичів та інших осіб, зокрема посла ЄС в Україні.

«ЕП засуджує використання сили з боку тюремних наглядачів проти Тимошенко, і нагадує про зобов'язання України невідкладно розглядати будь-які скарги з приводу застосування тортур чи інших форм жорстокого, нелюдського або такого, що принижує гідність поводження», - сказано в резолюції. !zn

Читайте також:

В Європарламенті запропонували заморозити активи родини Януковича


МЗС не сподобалися плани Європарламенту прийняти резолюцію щодо України напередодні касації у справі Тимошенко

Тимошенко підтримує політичний бойкот Януковича на Євро-2012

Депутат Європарламенту вимагає перенести матчі збірної Англії в Польщу на знак протесту

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі