Екс-прем'єр Лівії підтвердив, що Каддафі фінансував президентську кампанію Саркозі

Поділитися
© charlesayoub.com
Саркозі все ж брав гроші у Каддафі, стверджує екс-прем'єр Лівії, що знаходиться у в'язниці. Мова йде про суму в 50 млн євро.

Екс-прем'єр Лівії Алі аль-Багдаді аль-Махмуді підтвердив, що режим покійного Муамара Каддафі фінансував передвиборчу кампанію Ніколя Саркозі в 2007 році.

За словами адвоката аль-Багдаді аль-Махмуді, який перебуває в даний момент у туніській в'язниці, сума фінансування склала 50 млн. євро.

У минулу суботу французьке ліве веб-видання «Медіапарт» опублікувало записку керівника Лівійського фонду інвестицій Башира Салеха про згоду виділити гроші на фінансування кампанії Саркозі.

У неділю французький президент спростував звинувачення журналістів «Медіапарт», назвавши публікацію «ганьбою». В понеділок він повідомив, що подав позов про захист честі і гідності та публікації завідомо неправдивих відомостей.

У березні минулого року в інтерв'ю «Євроньюс» син Каддафі Саїф аль-Іслам зажадав від французького президента «повернути гроші, які він отримав від Лівії для фінансування своєї передвиборної кампанії».

За словами аль-Ісламу, у нього є докази. Він пообіцяв «все розповісти найближчим часом».

У листопаді 2011 року син Каддафі був захоплений силами Перехідної національної ради на півдні Лівії. На даний момент він перебуває під вартою і до звинувачень більше не повертався. !zn

Читайте також:

Саркозі заперечує, що брав гроші у Каддафі на президентську кампанію

Світові ЗМІ обговорюють теледебати Олландa і Саркозі

Ле Пен відмовила і Саркозі, і Олланду в підтримці на виборах

Вибори у Франції: ставки зроблені

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі